Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Bizarul război dintre Franţa şi un sat din Spania…a durat 98 de ani!

88

blankÎn 1883, cetăţenii localităţii Lijar, un mic sat din sudul Spaniei s-au înfuriat atunci când au auzit că, în timpul vizitei sale la Paris, regele spaniol Alfonso XII a fost insultat şi chiar atacat în stradă de mulţimea pariziană. În replică, primarul satului Lijar, Don Miguel Saez Garcia, şi toţi cei 300 de cetăţeni ai satului au declarat razboi Frantei pe 14 octombrie 1883. Niciun singur foc de armă n-a fost tras şi nu s-a înregistrat nicio victimă de niciuna din părţi, dar totuşi primarul Saez a declarat “Războiul Sierrei” pentru apărarea onoarei regelui.

93 de ani mai târziu, în 1976, regele Juan-Carlos al Spaniei a făcut o excursie la Paris, în care a fost tratat cu mare respect de către cetăţenii din capitala franceză. În 1981, consiliul localităţii Lijar a decis că “având în vedere atitudinea excelentă a autorităţilor franceze,” încetarea războiului împotriva Franţei.

Aşadar, războiul Lijar-Franţa a durat 98 de ani, fără a se trage un singur foc de armă! Ciudată mai este istoria asta uneori…

Orgoni Crystal