Merovingienii, dinastia regală a Franţei, urmaşii lui Iisus sau al extratereştrilor?

merovingianDinastia merovingiană a francilor a fost considerată în mod tradiţional ca fiind prima rasă de regi de pe teritoriul Franţei actuale. Această ţară a primit numele de la cea a francilor şi a primului lor conducător, Francio, despre care se spune că ar fi fost un urmaş al lui Noe.

Poporul lui Francio a migrat din oraşul legendar Troia, din nord-vestul Turciei, aducându-şi familia regală în Galia. Ei şi-au numit prima aşezare Troyes, după numele oraşului lor natal. Parisul a fost numit astfel după numele eroului grec Paris, a cărui fugă la Troia, alături de Elena, a grăbit izbucnirea Războiului Troian.

Denumirea de merovingian se referă la Meroveus, tatăl lui Childeric I, conducătorul francilor salieni. Potrivit spuselor specialistului în heraldică Gardner, Meroveus îşi avea originile, prin tatăl său Clodion, trecând prin Iosif din Arimateea, în Iisus. „În ciuda genealogiilor întocmite cu grija specifică epocii, moştenirea lui Meroveus era ascunsă în mod ciudat în analele mănăstirilor. Cu toate că era fiul legitim al lui Clodion, istoricul Priscus spunea despre el că ar fi fost zămislit de către o tainică fiinţă a mării Bistea Neptunis (Monstru Marin)… Era clar faptul că regele Meroveus avea ceva cu totul special, caracteristică pe care le-a transmis-o şi urmaşilor săi preoţi, căci aceştia erau veneraţi în mod deosebit şi erau celebri pentru cunoştinţele lor ezoterice şi pentru deprinderile oculte”, remarca Gardner.

Baigent, Leigh şi Lincoln considerau că legenda conform căreia Monstrul Marin l-ar fi zămislit pe Meroveus fie făcea aluzie, fie dorea să ascundă ideea vreunui fel de alianţă dinastică sau căsătorie intra-familială. Unii autori au sugerat faptul că povestea referitoare la „Monstrul Mării” era o interpretare greşită a ideii conform căreia Meroveus ar fi fost, de fapt, pe jumătate peşte, peştele fiind un simbol foarte vechi ce-l desemnează pe Hristos.

Autorul francez Gerard de Sede provoca mirarea cititorilor, declarând că merovingienii erau, de fapt, „descendenţii unor extratereştri care s-au «încrucişat» cu anumiţi israeliţi din vechime, aleşi special pentru acest lucru”. Afirmaţia a fost susţinută şi de către David Wood, care scria că atât această familie regală, cât şi toţi oamenii erau descendenţii unei „super-rase” extraterestre.

Clovis I, nepotul lui Meroveus, a preluat domnia cam în jurul anului 482 d.Hr. (la zece ani după căderea Imperiului Roman de Apus) şi, în cele din urmă, şi-a extins stăpânirea pentru a include între graniţele sale cea mai mare parte a Galiei. Parisul era capitala, un statut pe care oraşul şi l-a păstrat când Hugo Capet a devenit rege al Franţei, în anul 987, şi astfel, s-a inaugurat dinastia capeţiană.

Lasă un comentariu