Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cazul Ossian Sweet, cel mai controversat proces al secolului! Avea dreptul „doctorul negru” şi familia sa de a împuşca oameni pentru a se apăra de „furia albă”?

  •  
  •  
  •  
  •  

Ossian SweetÎn anul 1925, un medic de culoare, pe nume Ossian Sweet, şi-a cumpărat o casă într-un cartier locuit în special de albi în Detroit (SUA). Gravă greşeală! La 8 septembrie 1925, Ossian s-a mutat în casa nouă cu soția și fiica lui, dar oamenii din vecinătate au auzit de această mutare, aşa că s-au strâns furioşi în jurul casei pentru a-l intimida. Detroit-ul avusese deja mai multe incidente înregistrate rasiale, după ce mai mulţi locuitori negri s-au mutat în cartiere locuite de albi, așa că Ossian a avut parte de protecţie din partea poliţiei în seara următoare. Doctorul şi-a invitat casaă la el şi cei doi frați ai săi, Henry și Otis, precum şi alte șapte cunoștințe, pentru a servi ca protecție suplimentară.

Cu toate aceste măsuri, o mulțime mare de aproape 1.000 de oameni au venit la casa lui Ottis şi au început să facă amenințări rasiste. După ce mulțimea a început să arunce cu pietre în casă, au fost trase nişte focuri de armă de la fereastra de la etajul casei. Gloanțele au ucis un om pe nume Leon Breiner și au rănit un alt bărbat în picior. Ossian Sweet, soția sa, cei doi frați și cei șapte prieteni au fost arestați și acuzați de crimă.

Cazul în curând a atras atenția mass-mediei și un avocat renumit, Clarence Darrow, a fost adus ca să se alăture echipei de apărare. Procesul a avut loc în fața unui juriu format doar din persoane albe, dar Darrow a susținut că toți inculpații s-au aflat în legitimă apărare în acea noapte, iar doctorul Ossian pur și simplu și-a exercitat dreptul de a-și apăra propria casă. Procesul s-a blocat, pentru că nu s-a reuşit stabilirea vinovăţiei fiecărui inculpat. Procurorii au încercat mai apoi urmărirea penală pentru fiecare inculpat în parte, dar după ce primul lor proces împotriva Henry Sweet a dus la achitarea acestuia, au decis să renunțe la toate acuzațiile împotriva doctorului Ossian și a celorlalţi inculpați rămași.

Casa Ossian a fost declarată în 1975 drept monument istoric al statului Michigan.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu