OZN-urile nu sunt nave ale extratereştrilor! Sunt globuri de plasmă, sau lumini ale Pământului, sau fiinţe vii din atmosferă, sau proiecţii virtuale, sau aparţin de un „Univers astral” sau altele…!


ozn 40În privinţa OZN-urilor, există două curente majore: unii consideră că ele sunt nave spaţiale ale extratereştrilor care doresc să ne viziteze, pe când marea majoritate a oamenilor de ştiinţă spun că există explicaţii credibile pentru fiecare din aceste OZN-uri. În articolul de faţă vom vorbi despre tot felul de explicaţii (unele mai ciudate decât altele) pentru prezenţa OZN-urilor pe Pământ, explicaţii care nu au legătură cu extratereştrii.

OZN-urile sunt globuri de plasmă: în atmosfera superioară a Pământului se formează uneori globuri de plasmă care au o durată de viaţă scurtă şi care îi poate face pe oameni să creadă că au văzut farfurii zburătoare. Aceste globuri de plasmă pot afecta electromagnetic vehiculele şi să evite detectarea radarului.

 

OZN-urile reprezintă „lumini ale Pământului”: luminile din ceruri pot fi cauzate de forţele din crusta Pământului, spune această teorie. Aceste lumini şi activitatea electromagnetică corespunzătoare poate influenţa lobii temporali ai creierului nostru. Oamenii senzitivi la aceste influenţe pot experimenta schimbări de comportament, pierderi de memorie, fantezii bogate şi experienţe asemănătoare răpirilor de extratereştri.

OZN-urile sunt efectul „poluării electronice”. Se pare că poluarea electrică şi electronică afectează 20% din populaţie. Această poluare ne tulbură biochimia trupului şi cauzează vederea de farfurii zburătoare şi halucinaţii legate de răpire, toate acestea arătându-ne că trupul nostru se află în pericol.

Şi acum nişte explicaţii mai puţin ştiinţifice:

OZN-urile reprezintă fiinţe vii ce trăiesc deasupra Pământului. Ufologul Trevor Constable este pionierul înregistrării OZN-urilor, folosindu-se filmul în infraroşu. De aici, el a tras concluzia că OZN-urile reprezintă fiinţe biologice, care trăiesc în cer. În momentul în care ele se apropie foarte mult de Pământ, ele pot deveni vizibile. Oricum, se pare că ele sunt invizibile ochilor noştri, dar cu filmul în infraroşu, ele pot fi văzute zburând deasupra noastră. Un alt ufolog, J. B. Bessor, credea că OZN-urile ar fi un fel de „meduze ale atmosferei”, „animale ale cerului înalt” care trăiesc în zonele rarefiate ale stratosferei şi în spaţiul interstelar, alimentându-se cu radiaţii! Coborârea lor în păturile joase ale atmosferei le este la fel de dificilă, din cauza presiunii aerului, ca omului scufundarea în adâncurile oceanelor. Aceasta ar fi cauza relativei rarităţi a întâlnirii noastre cu ele. Apariţiile în valuri ale acestor fiinţe ar fi cauzate de conturbările ecologice produse de om în mediul lor: explozii de bombe atomice şi cu hidrogen în atmosferă, zboruri de avioane supersonice la mare înălţime, experienţe cu rachete, sateliţi.

OZN-urile constituie o realitate virtuală. Există unii care cred că OZN-urile ar reprezenta proiecţii aproape solide sau holografice ale extratereştrilor din alte dimensiuni sau din alte sisteme solare ale Universului nostru. De asemenea, Universul nostru ar putea fi la rândul său o realitate virtuală creată de extratereştri; OZN-urile ar proveni dincolo de realitatea noastră simulată şi ar indica falsitatea realităţii noastre.

OZN-urile provin din viitor sau trecut. S-ar putea ca aceste OZN-uri să îşi aibă originea în viitor, atunci când călătoria în timp a devenit posibilă. De asemenea, aceste OZN-uri n-ar fi altceva decât nişte maşini ale timpului create de extratereştrii de pe alte planete sau dimensiuni, şi care să vină din viitor sau chiar din trecut.

 

OZN-urile şi-ar putea avea originea într-un „Univers astral”. Fenomenele psihice, fantomele, entităţile invizibile, fenomenele de poltergeist au fost întotdeauna asociate cu OZN-urile şi cu activitatea extraterestră. Se spune că extratereştrii ar fi fost contactaţi prin „mesele Ouija”, telepatie mentală sau scriere automată. Acest lucru sugerează că extratereştrii trăiesc pe acelaşi plan astral ca şi fantomele sau alte realităţi „psihice”.

Desigur că mai sunt şi alte teorii cu privire la OZN-uri, dar despre ele poate o să mai vorbim altă dată…


Lasă un comentariu