Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Misterul celor 600 de milioane de dolari ai “regelui cocainei”, Pablo Escobar

516

blankPablo Escobar a fost un binecunoscut lord al drogurilor din Columbia, care a murit în 1993. El ajunsese să furnizeze aproximativ 80% din cocaina care intra în SUA. Mulți l-au numit pe bună dreptate “regele cocainei”. Şi a fost cu adevărat “rege”, întrucât a ajuns cel mai bogat infractor din istorie, având o avere estimată la 30 de miliarde de dolari.

Doar pentru a sublinia cât de bogat a fost Pablo Escobar, trebuie remarcat faptul că el cheltuia 2.500 de dolari pe săptămână pentru a cumpăra benzi de cauciuc pentru a-și împacheta toţi banii. Escobar deținea peste 800 de conace de lux în toată Columbia, deci banii lui puteau să fie aproape oriunde în ţară. De asemenea, deținea mai multe echipe de fotbal, dar împărțea şi sute de milioane de dolari pentru a ajuta la construirea de spitale, școli și case pentru cei fără adăpost.

Evident, natura activităților sale infracţionale a făcut imposibil faptul ca el să-și păstreze banii în bănci și, în consecință, Escobar şi-a îngropat mulți bani în diferite locații din jurul Columbiei. Cu toate acestea, majoritatea acestor locații s-au pierdut când el a murit. Însă, în anul 2015 un fermier a găsit o cantitate incredibilă din banii lui Pablo Escobar. În timp ce își săpa un șanț de irigație pentru plantația de palmieri, Jose a simţit ceva sub picioarele lui. După o inspecție ulterioară, el a descoperit un număr de containere albastre mari, cu tone de bani în interiorul lor. Mai exact, s-au găsit 600 de milioane de dolari.

Deși nu este încă foarte clar ce s-au întâmplat cu banii, cel mai probabil suma a fost luată de guvernul columbian, care spune că suma a fost cheltuită pentru “îmbunătățirea vieții fermierilor săraci din întreaga țară”. Asta dacă nu cumva banii au ajuns în conturile private unor oficiali guvernamentali, ştiindu-se faptul că această ţară este extrem de coruptă.

Orgoni Crystal