Un mister medical: vremea rece l-a ucis pe preşedintele american?


În 1841, al nouălea președinte al SUA, William Henry Harrison, a murit de pneumonie, după doar 31 de zile în funcție. Harrison, având vârsta de 68 de ani, nu a fost cel mai bătrân președinte american până la acea vreme, dar a fost primul care a murit în funcție. De asemenea, Harrison deține recordul pentru cea mai scurtă președinție din istoria SUA.

Chiar înainte de a fi ales, mulți erau preocupați de faptul că Harrison nu era pregătit să candideze la o funcție atât de importantă; totuși, după ce a condus o campanie foarte activă, care l-a epuizat, Harrison a câștigat în cele din urmă voturile oamenilor. În ziua inaugurării mandatului său, pe 4 martie 1841, Harrison a ţinut să-şi ţină discursul inaugural pe o vreme urâtă şi rece, fără palton sau pălărie. A stat afară în frig, timp de două ore, pentru a-și citi discursul enorm de 8.445 de cuvinte.

După două săptămâni, în timp ce deja era răcit, se plimba și l-a prins furtuna. Curând după aceea, el a dezvoltat o pneumonie și a decedat pe 4 aprilie 1841. Dar, a fost într-adevăr o pneumonie cea care l-a ucis, din cauza vremii reci? Sau a fost vorba de altceva?

Interesant e că la 9 ani după ce a murit, s-a constatat că aprovizionarea cu apă a Casei Albe era contaminată din cauza canalizării proaste, ce ar fi putut produce febră tifoidă. De aceea, unii experți cred acum că simptomele lui Harrison, împreună cu faptul că ele nu au apărut decât după 2 săptămâni de la expunerea la frig, sugerează faptul că el nu a suferit de pneumonie ci de febră tifoidă, aceeași boală care l-a ucis pe fiul președintelui Abraham Lincoln, Willie. În timpul lui Harrison, un vaccin eficient împotriva febrei tifoide nu era disponibil, el apărând după 60 de ani.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): philly.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO