Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Crima din Camden Town – un omor misterios din “Londra întunecată”

135

blankÎn lumea crimelor, Londra a devenit faimoasă pentru seria de omoruri în serie realizate de către “Jack Spintecătorul” în anul 1888. Probabil că cel mai complet articol în limba română despre posibila identitate a lui Jack Spintecătorul îl puteţi găsi AICI: Totul despre Jack Spintecătorul: mistere şi ipoteze fascinante.

Astăzi însă vom vorbi despre o altă crimă din Londra, care a devenit celebră peste aproape 20 de ani: “Crima din Camden Town”. Pe 11 septembrie 1907, lucrătorul feroviar Bertram Shaw s-a întors la locuinţa sa din Camden Town, dar a avut neplăcuta surpriză de a găsi trupul dezgolit şi inert al soției sale, Emily Dimmock. Ea a fost ucisă, gâtul fiindu-i tăiat dintr-o parte în alta.

Violența crimei a transformat povestea într-una națională, iar o întorsătură dezvăluită în timpul anchetei a făcut senzaţie şi mai mare. Fără a cunoaște soțul ei, Emily a lucrat ca şi prostituată cu numele de Phyllis, iar unul dintre clienții ei ar fi putut fi chiar criminalul! Poliția a arestat un bărbat pe nume Robert Wood. Emily a fost văzută ultima oară în viață într-un bar în prezența lui, iar o carte poștală scrisă de Wood a sugerat că el este un client. La proces, Wood a recunoscut că a întreţinut relaţii intime cu femeia, dar a negat orice implicare în uciderea ei. Bărbatul a fost apărat de un avocat formidabil, Sir Edward Marshall Hall, care l-a şi achitat.

Alți clienți ai lui Dimmock au fost investigați, dar toți aveau alibiuri, iar crima a rămas un mister până în ziua de azi. Foarte interesant e faptul că pictorul Walter Sickert (1860-1942) a făcut numai puţin de patru picturi ce are ca subiect această crimă. El a mai făcut anterior un tablou despre “Jack Spintecătorul”, astfel încât acest artist a devenit suspect şi în seria de crime din 1888.

Orgoni Crystal