Misteriosul criminal în serie cunoscut sub numele de „Jack Spintecătorul” a fost subiectul a nenumărate investigaţii şi cercetări de mai bine de 135 de ani, dar, până în prezent, nimeni nu a fost capabil să identifice în mod clar identitatea criminalului care a creat groază printre femeile din Londra în anii 1880. Probabil că cel mai complet articol în limba română despre posibila identitate a lui Jack Spintecătorul îl puteţi găsi AICI: Totul despre Jack Spintecătorul: mistere şi ipoteze fascinante.
După mai bine de 10 ani de cercetare amănunţită şi investigaţii, fostul detectiv criminalist Trevor Marriott a ajuns la o concluzie incredibilă: identitatea lui Jack Spintecătorul nu a putut fi stabilită clar întrucât acesta nu a existat niciodată! Iar numele de „Jack Spintecătorul” pur şi simplu a fost inventat de un ziarist pe nume Thomas Bulling, care a falsificat o scrisoare a aşa zisului criminal adresată lui Scotland Yard, cu scopul de a obţine foloase materiale. Bulling era un ziarist beţivan care avea multe contacte în poliţie şi care în 1888 lucra pentru agenţia de presă din Londra Central News Agency. Bulling era plătit pentru a oferi poveşti de crime pentru ziare. Iar scrisoarea care a trimis-o poliţiei şi semnată „Jack Spintecătorul” a fost cea mai ingenioasă metodă de jurnalism care a menţinut acest mister timp de 125 de ani.
E adevărat că toate crimele au fost reale şi ele au avut loc, dar, pur şi simplu ele au fost grupate împreună sub numele de „Jack Spintecătorul”, existând, de fapt, mai mulţi criminali separaţi. Detectivul Marriott declară: „Faptele acestui caz au fost total distorsionate de-a lungul timpului. Se presupune că Jack ar fi fost responsabil pentru omorârea a 5 prostituate, dar, au existat crime similare şi înainte şi după celor atribuite Spintecătorului, atât în Anglia, cât şi în America şi în Germania”. Astfel, criminalistul a identificat numai puţin de 17 crime de tipul lui „Jack Spintecătorul” care au avut loc în perioada 1864-1893.
Aşadar, imaginea lui Jack Spintecătorul, care se plimbă pe străzile din Londra, purtând o pălărie neagră şi un joben, s-ar putea să nu fie altceva decât un alt mit urban…