Incredibila armă a războinicilor azteci: cu ea, se putea decapita chiar şi un cal cu o singură lovitură!

  •  
  •  
  •  
  •  

Chiar şi strămoșii noştri erau în stare să dezvolte arme sofisticate şi eficiente. Astfel, egiptenii aveau khopesh, care era o sabie mortală folosită pe câmpul de luptă. Ea era făcută din bronz și era un fel de combinaţie dintre un topor și o sabie.

Războinicii azteci foloseau un Macuahuitl și, deşi era numită sabie, ea nu era o sabie tipică din metal. Era realizată din lemn de stejar, iar în jurul marginilor erau aşezate lame din obsidian. Obsidianul este o rocă vulcanică de culoare neagră sau brună-cenușie, cu înfățișarea sticlei topite, care a fost folosită în epoca de piatră pentru confecționarea armelor și a uneltelor.

Războinicii azteci foloseau arma pentru a tăia gâturile dușmanilor, care provocau răni foarte dureroase și care făceau ca inamicii să sângereze puternic. Arma era atât de ascuțită încât putea chiar să decapiteze chiar şi un cal. Arma avea între patru și opt lame ascuțite, care erau „îngropate” de-a lungul fiecărei laturi, iar unele dintre ele erau făcute cu o singură margine formată din obsidian. Ele au fost proiectate astfel încât lamele să nu poată fi extrase.

Aztecii au fost, fără îndoială, unii dintre cei mai pricepuţi şi feroce luptători din lumea antică. Pentru 200 de ani ei au fost forţa dominantă în Mezoamerica. Au creat astfel un uriaş şi nemilos imperiu. Războinicii azteci mergeau des la război pentru a-şi extinde imperiul şi pentru a aduce sacrificii în ritualurile lor. Aztecii erau cunoscuţi pentru faptul că nu-şi ucideau duşmanii pe câmpul de luptă, ci îi aduceau acasă pentru a-i sacrifica în ceremonii complexe dedicate zeilor. Aztecii credeau că bărbatul ar trebui să ajungă un mare războinic pentru că datoria lui era “să hrănească Soarele cu sângele duşmanilor”.

Se spune că Cristofor Columb a fost fascinat de această armă atunci când a ajuns în America, astfel încât a dorit să facă rost de o mostră a armei, care să poată fi dusă înapoi în Spania. Până în ziua de azi nu a supravieţuit niciun exemplar al armei Macuahuitl, existând doar ilustraţii din secolul al XVI-lea. Se crede că ultima armă autentică a fost distrusă în timpul unui incendiu al muzeului Real Armeria din Madrid.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner