Ce giganţi foloseau în secolul al XIV-lea aceste săbii gigant, expuse într-un muzeu din Turcia? Cea din mijloc are 2,70 metri lungime…


Ceea ce vedeţi în imaginea din acest articol sunt nişte săbii gigantice care se află expuse în Muzeul Palatului Topkapi din Istanbul (Turcia). Se spune că ar fi de origine ungară, din secolul al XIV-lea. Sabia cea mai mare (cea din mijlocul imaginii) are 270 cm lungime. Nu se precizează în mod exact care ar fi şi greutatea ei (mă gândesc, însă, că ar fi imensă).

Acum, întrebarea care se pune e următoarea: ce fiinţe uriaşe trăiau în acele vremuri de puteau manipula asemenea săbii? Căci, cred că un om obişnuit nu putea folosi o asemenea sabie în luptă, oricât de musculos ar fi fost. În Japonia, există o sabie de 3,77 metri lungime, care cântărește 14,5 kilograme, şi care este alcătuită dintr-o singură bucată. Citiţi mai multe în acest articol: O misterioasă sabie japoneză de 3,77 metri lungime, norimitsu odachi, putea fi folosită doar de un gigant!

Pe de altă parte, există unii care spun că acestea săbii gigante sunt săbii ceremoniale, fiind folosite în timpul paradelor, în perioada Evului Mediu sau a Renaşterii. Aşadar, utilizatorul unei asemenea săbii grandioase nu trebuia neapărat să fi fost vreun gigant.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO