Vechii mayaşi foloseau oglinzile ca mijloace de comunicare cu lumea de dincolo


Imagine generata de Microsoft AI

Dintotdeauna, unii oameni s-au temut că spargerea unei oglinzi poate duce la 7 ani de nenorociri. Istoria acestei superstiții ne duce la vechii greci și romani, care atribuiau puteri misterioase imaginilor reflectate.

Însă, mayașii antici aveau o perspectivă diferită asupra oglinzilor sparte. În timpul primului mileniu, mayașii au folosit astfel de oglinzi – în orașe din sudul Mexicului până în vestul Hondurasului – ca şi canale de comunicare supranaturală. În loc să fie făcute din sticlă, majoritatea oglinzilor mayaşe antice erau bucăți întunecate de minereu de fier lustruit, lipite împreună ca mozaicuri pe o bucată de ardezie sau lemn. Nobilii mayaşi purtau oglinzile pe spate, le expuneau pe tronuri și le puneau în morminte.

Folosind halucinogene, acești nobili mayaşi se uitat la reflexele lor, căutând experiențe mistice. Crăpăturile dintre piese creau reflexii fracturate, distorsionate, prin care se credea că oamenii pot vorbi cu ființe divine. Nobilii sperau să găsească înțelepciune în ținuturile dincolo de oglinzi, pe care le asociau cu zei, strămoși și alte spirite.

Artiștii au descris adesea aceste spirite ca fiare fantastice și himere, în diverse picturi și sculpturi. Uneori, ei îi înfățișau pe nobilii mayaşi vorbind cu himerele; alteori, ei reprezentau aceste ființe ca intermediari pentru conversații cu strămoși și zei. Aceste conversații aveau loc în vise, transe și halucinații, adesea între două ființe folosindu-se oglinzi.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO