Secretele mayaşe din jungla guatemaleză de la El Mirador: de ce piramidele mayaşe sunt îndreptate spre cele trei stele ale Centurii Orion?

  •  
  •  
  •  
  •  

El MiradorÎntr-o junglă încă neexploatată pe deplin din nordul Guatemalei, găsim cel mai mare şi mai enigmatic sit arheologic mayaş de pe planetă: El Mirador. Ruinele de la El Mirador acoperă o zonă mai mare decât orice sit arheologic străvechi din cele două Americi, conţinând şi una dintre cele mai înalte structuri din lumea străveche, piramida La Danta, împreună cu câteva sute de piramide mai mici, ce au înălţimi cuprinse între 5 şi 50 de metri.

Conform arheologului Richard Hansen, aceste structuri au fost ridicate pe o perioadă de 750 de ani. El Mirador este şi cel mai vechi sit arheologic mayaş, originile sale datând din anul 600 î.Hr., atingând apogeul între 300 î.Hr. şi 150 d.Hr. Motivele pentru decăderea lui El Mirador nu sunt cunoscute până în prezent; ideea este că, după anul 150 d.Hr., aşezarea a devenit ruină, fiind acoperită de jungla guatemaleză. Până în prezent, doar o mică parte a fost scoasă la lumină, mare parte a sitului fiind acoperită încă de vegetaţia luxuriantă a junglei.

Una dintre cele mai incredibile caracteristici a sitului o constituie aranjamentul piramidelor, care sunt grupate a câte trei, formând astfel structuri triadice gigantice. Mulţi arheologi sunt de acord cu faptul că această dispunere vrea să reprezinte constelaţia Orionului, pe care civilizaşia mayaşă o identifică cu locul de origine a Creaţiei. Mai precis, aceste piramide reprezintă stelele Alnilam, Alnitak şi Mintaka, toate formând un triunghi echilateral gigant cu faimoasa Centură a Orionului (constelaţia mayaşă a ţestoasei). Acelaşi aranjament al piramidelor poate fi găsit pe o scară mult mai mare, în siturile străvechi ce înconjoară El Mirador. Marile oraşe străvechi Tintal şi Nakbe, ambele situate la o distanţă de 20 de kilometri şi, respectiv, 28 de kilometri faţă de El Mirador, formează, de asemenea, un triunghi gigantic pe pământ.

Ciudat e faptul că şi piramidele egiptene par să indice aceleaşi stele din constelaţia Orionului. Ce mesaj au vrut să ne transmită vechile civilizaţii ce au trăit pe Pământ, ridicând aceste piramide? Ce secrete se ascund în jurul celor 3 stele gigantice? De acolo provine viaţa pe Pământ? Din „zeii-extratereştrii” de pe cele 3 stele? Dacă luăm fiecare stea în parte, observăm că ele sunt situate la distanţe destul de mari faţă de Pământ. Astfel, Alnitak este de 100.000 de ori mai luminoasă decât steaua noastră, fiind situată la 736 ani-lumină faţă de Pământ; Alnilam, o supergigantică albastră se găseşte la 1.340 de ani-lumină depărtare, fiind de 375.000 de ori mai luminoasă decât Soarele; şi, în fine, Mintaka, de 90.000 de ori mai luminoasă decât Soarele, se află la 915 ani-lumină depărtare.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu