Este aceasta o filmare autentică dintr-o bătălie pe viaţă şi pe moarte din timpul primului război mondial? Dacă da, atunci „Wow”…e incredibilă!!


primul razboi mondial 4Haideţi să mai schimbăm puţin registrul articolelor de pe site (cred că v-aţi săturat de atâtea articole despre extratereştri…) şi să vorbim puţin despre altceva. E vorba despre o filmare mai mult decât extraordinară… iar dacă e adevărată, autentică, nu aş putea spune decât „Wow!” Înregistrarea de la finalul articolului (pe care o puteţi vedea pe YouTube) a fost uploadată de „Footage Archive” şi ar prezenta un videoclip original din timpul primului război mondial, adică de aproape acum 100 de ani!

Timp de 1 minut şi 47 de secunde vedem o bătălie din timpul primului război mondial… vedem oameni cu baionete şi cu puşti, vedem tancuri, explozii, avioane. Unii sunt sfârtecaţi de suflul exploziilor şi cad ca seceraţii, alţii supravieţuiesc… unii fug ca laşii, în timp ce alţii înaintează plini de curaj… wow! o adevărată scenă de bătălie „live”.

Pe la secunda 17, în centrul imaginii spre stânga jos se observă doi soldaţi inamici care se luptă între ei cu baionetele; unul dintre ei îl doboară pe celălalt şi pare victorios, dar, până la urmă, cade şi el ca mort pe pământ, lovit fie de un glonte, de o schijă sau de vârful ascuţit al baionetei adversarului. Între secundele 52 şi 53, un soldat care aleargă entuziasmat cu arma în mână, de la dreapta spre stânga cadrului, cade brusc la pământ, probabil atins de vreun glonte ucigaş. Apoi, observăm mai multe tancuri uşoare care apar şi ele în luptă. Ele seamănă foarte bine cu celebrele tancuri franceze Renault FT (fabricate între 1917 şi 1918, la sfârşitul primului război mondial). Citeşte mai multe despre aceste tancuri pe Wikipedia (iar, cine se află prin capitala noastră, poate vedea „live” un tanc Renault FT).

Interesant e faptul că, pe la secunda 48 apar în fundal 3 avioane militare care par că zboară foarte aproape de sol. Încă două avioane apar la 1 minut şi 15 secunde, la nici 10 metri de sol! Foarte aproape!

Există şi comentatori pe YouTube sau pe alte forumuri care pun la îndoială autenticitatea acestei filmări, spunând că ea nu este altceva decât o reconstituire. Deşi unele scene de război par reale, altele parcă par „trase de păr”.. aş aminti aici luptele mâna la mână care par prea lipsite de energie, felul în care unii soldaţi împuşcaţi par să cadă prea teatral sau zborul la altitudine prea joasă a unor avioane. În plus, aceste scene de război mortale sunt filmate de aproape, nu cu zoom. Cine le filmează, când la câţiva metri de el sunt explozii şi trageri cu tancul? Voi ce credeţi?

primul razboi mondial 1

primul razboi mondial 2

primul razboi mondial 3

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO