Arheologii din Franţa au descoperit un misterios craniu alungit de om. Aceste cranii alungite ar fi putut fi realizate prin inginerie genetică! De către cine? De extratereştri?


craniu alungitUn articol de pe io9.com ne arată că arheologii francezi au făcut o descoperire surprinzătoare în timpul unei excavaţii care a avut loc în Alsacia (Franţa). Acolo, ei au găsit un craniu extrem de alungit, ce datează de 1.500 de ani. Descoperirea i-a determinat pe arheologi să-şi extindă căutările pe o suprafaţă de 7,5 de acri, găsind o mulţime de artefacte, precum şi rămăşiţe umane şi animale din societăţile neolitice, galice, galo-romane şi merovingiene.

Se pare că acest craniu a fost intenţionat alungit printr-o practică denumită „deformare craniană”, care este asociată cu vechile culturi mezoamericane, şi care a fost practicată pe scară largă în Europa, Africa, Asia şi America de Sud. Deformarea craniană este obţinută prin distorsionarea mărimii normale a craniului de copil, acesta fiind prins între două bucăţi de lemn. Această deformare se aplică în perioada copilăriei, când craniul este mai moale şi flexibil.

Craniul alungit a fost descoperit în timpul excavării unei necropole ce conţinea mai mult de 18 morminte. Craniul a fost găsit în mormântul unei femei care în mod clar deţinea un statut înalt în societate, căci în interior au fost descoperite alte artefacte, printre care mai multe broşe de aur, o oglindă de argint, perle de sticlă şi chihlimbar, un pieptene din corn de cerb şi altele.

Deformarea craniană a fost frecvent asociată elitelor sociale, afirmând statutul său înalt. Întrebarea care se pune e următoarea: „De ce”? Au fost propuse un număr de teorii alternative, dar cea mai interesantă ar fi aceea că această practică avea ca scop imitarea unei rase de oameni născuţi cu cranii alungite. În schimb, un cercetător pe nume Brien Foerster, a prezentat mai multe dovezi care demonstrează că aceste cranii alungite s-au obţinut prin inginerie genetică şi nu prin deformare craniană! Uau… incredibil! Inginerie genetică acum câteva mii de ani!? Cine se ocupa cu aşa ceva? Extratereştrii? O rasă superioară şi necunoscută de oameni? Care era scopul, de fapt? Să semene cu extratereştrii?

 


Lasă un comentariu