Fosta sosie a lui Ceauşescu a mărturisit: în 1973, Ceauşescu se temea că KGB-ul ar fi vrut să-l asasineze


Imagine generata de Microsoft AI

În anul 2003, apărea în cotidianul „Evenimentul Zilei” un mic interviu cu un fost ofiţer de Securitate, loc.col. (r) Dumitru Burlan, de la fosta Direcţie a V-a a Securităţii, cu prilejul lansării cărţii sale „Sosia lui Ceauşescu se destăinuie”. Nu avea nimic de-a face cu fizionomia lui Ceauşescu, nici măcar la voce nu-i semăna. Ca să nu mai vorbim de faptul că era cu cel puţin 20 de ani decât fostul dictator.

Însă, fostul ofiţer de Securitate susţinea că a fost sosia lui Ceauşescu în anul 1973, timp de 10 zile. Ce trebuia să facă? Să urce în mașină, în locul lui, și să meargă pe un anumit traseu, adică de acasă de la Ceauşescu și până la Comitetul Central și înapoi.

De ce avea nevoie Nicolae Ceauşescu de o sosie? Pentru că, aşa cum mărturisea ofiţerul, Ceauşescu se temea de KGB (serviciul secret al sovieticilor): „A ajuns informația la noi că vor să-l execute pentru că prea se apropiase de Occident și pentru că nu a vrut să rupă nici relațiile cu China”. Cine l-ar fi informat pe Ceauşescu acest lucru? Serviciile secrete occidentale care l-au anunţat pe Ceauşescu că ruşii pregătesc un atentat la viaţa lui.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock