Biblia are din nou dreptate: arheologii au descoperit urmele războiului prin care babilonienii au cucerit Ierusalimul!


Multă lume (mai ales scepticii şi ateii) consideră Biblia ca o „carte de adormit copiii”, însă descoperile arheologice confirmă multe din povestirile biblice. Şi atunci cum mai rămâne cu aşa-zisele poveşti de adormit copiii?

De exemplu, ultimele săpături ale arheologilor israelieni şi americani pe Muntele Sion din Ierusalim au scos la iveală dovezi ale cuceririi babiloniene a oraşului. În Biblie se povesteşte despre armata babiloniană, condusă de regele Nabucodonosor al II-lea, care au cucerit Ierusalimul, eveniment care s-a soldat cu foarte multe pierderi de vieţi omeneşti, oraşul fiind distrus complet, inclusiv Templul regelui Solomon.

Experţi de la Universitatea Charlotte din Carolina de Nord au făcut descoperiri semnificative, inclusiv depozite de cenuşă, vârfuri de săgeată, bucăţi de oale şi lămpi. Cea mai surprinzătoare a fost totuşi o bucată dintr-o bijuterie care ar putea fi un ciucure sau cercel de forma unui clopot. Această bijuterie arată faptul că aici existau „elite”, ceea ce ar confirma descrierile biblice despre bogăţia Ierusalimului de dinainte de perioada cuceririi în anii 587-586 î. Hr.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO