Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

EXCLUSIV! De ce americanii sunt interesaţi să cumpere ţinutul de gheaţă Groenlanda? Există vreo legătură cu presupusul „soare interior” de sub pământ?


Foarte interesantă ştirea de pe cotidianul Wall Street Journal conform căreia preşedintele american Donald Trump ar intenţiona să cumpere Groenlanda de la Danemarca, imensul teritoriu acoperit cu gheaţă şi situat între Oceanul Atlantic şi Oceanul Arctic. Cu o populație de aproximativ 56.000 de locuitori, Groenlanda este parte a Regatului Danemarcei.

Oficialii americani consideră Groenlanda ca fiind importantă pentru interesele de securitate americane. Un tratat vechi de zeci de ani între Danemarca și SUA oferă militarilor americani drepturi aproape nelimitate în Groenlanda, unde se află baza militară cea mai nordică a Americii, Thule Air Base. Situată la 1100 de km nord de Cercul Arctic, baza include o stație radar care face parte dintr-un sistem de avertizare a rachetelor balistice.

După cel de-al doilea război mondial, SUA a mai fost interesată să cumpere Groenlanda, oferind în 1946 100 de milioane de dolari, doar că danezii au refuzat să vândă.

Acum, întrebarea este următoarea: americanii vor să cumpere Groenlanda doar din punct de vedere strategic sau au şi alte motive mai ascunse? Exploratorul norvegian Fridtjof Nansen (1861-1930) a făcut explorarea Groenlandei în 1888, dar şi a ţinuturilor din apropierea Polului Nord. Se pare că el ar fi găsit dovezi că, undeva în apropierea Polului Nord, s-ar afla o deschizătură care duce către „pământul gol din interior”, acolo unde ar exista un „soare interior”. Astfel, la jumătatea iernii, pe 17 ianuarie 1894, la 79°N latitudine, 135°29’E longitudine, Nansen descoperi că un vânt de nord crescu temperatura, în timp vântul de sud o cobora, ceea ce indica faptul că aerul cald ieșea din nord în timpul iernii – poate dintr-un ținut situat mai la nord, încălzit de un „soare interior”.

Apoi, la 80°1′ N latitude, când Nansen se afla la 450 de km distanţă de centrul locației estimate a deschiderii Pământului pe la Polul de Nord, pe 16 februarie, Nansen a văzut un miraj al „soarelui interior”. Nansen nu avea nicio idee despre această posibilă deschidere polară, aşa că el a crezut că trebuie să fie un miraj al Soarelui nostru exterior, numai că era la mijlocul iernii, în noaptea polară arctică, care durează 6 luni din an. Cel mai probabil, el a observat un miraj al „soarelui interior”.

Că Groenlanda este un tărâm misterios o dă şi această ştire din 2016, de pe site-ul sciencemag.org, care vorbeşte despre faptul că cercetătorii au descoperit faptul că rechinii din Groenlanda pot trăi mai mult de 400 de ani! Adică, ce Dumnezeu se găsesc în apele acelea de lângă Groenlanda de trăiesc atât de mult aceste vietăţi!?

De aceea, consider că nu întâmplător americanii sunt interesaţi de Groenlanda, motivele fiind mai ascunse decât puteţi crede…


Un comentariu la „EXCLUSIV! De ce americanii sunt interesaţi să cumpere ţinutul de gheaţă Groenlanda? Există vreo legătură cu presupusul „soare interior” de sub pământ?”

Comentariile sunt închise.