Un misterios şi vast labirint egiptean subpământean păstrează secrete uluitoare! Guvernul egiptean refuză scoaterea la lumină a labirintului!


labirintul egiptean 2În Egipt există o construcţie misterioasă, un labirint pierdut, plin de hieroglife sculptate pentru eternitate în zidurile sale de piatră, cuprinzând toate cunoștințele Egiptului antic. Ce secrete conţine are acest legendar gigant complex subteran? Ar putea fi aceasta cea mai importantă descoperire din istoria omenirii?

Labirintul din Egipt a fost descris de către un număr de scriitori antici, cum ar fi Herodot, Strabon, Diodor și Plinius. Vârsta și originile labirintului sunt neclare, dar în momentul în care Herodot l-a vizitat, el avea mai mult de 1.300 de ani.

Herodot a rămas uluit de această construcţie

Acest complex legendar, numit Labirintul” de către grecii antici, este considerat a fi un mormânt colectiv enorm pentru cei 12 regi care l-au construit, și un loc de odihnă pentru crocodilii sacri. Situat în Hawara, aproximativ 90 km sud de Cairo, complexul conține camere secrete, pasaje altare și morminte. Herodot a scris despre Labirint în secolul V î.Hr. următoarele:

Are douăsprezece terenuri acoperite șase orientate spre nord şi șase spre sud. În interior, clădirea are două nivele si contine 3.000 de încăperi, dintre care jumătate sunt subterane, iar cealaltă jumătate sunt situate direct deasupra lor. Am vizitat încăperile din nivelul superior, așa că ceea cevoi spune despre ele provine din propriile mele observații; despre încăperile subterane pot vorbi doar din auzite, pentru că oficialităţile egiptene au refuzat să mă lase să le văd, ele conţinând mormintele regilor care au construit labirintul, și, de asemenea, mormintele crocodililor sacri.

E greu de crezut că încăperile superioare pe care le-am văzut sunt opera oamenilor; pasajele complicate dintr-o cameră în altă şi dintr-o curte în alta mi se păreau a fi fără sfârşit, trecând dintr-o curte în camere, din camere în galerii, din galerii în mai multe camere și de acolo în și mai multe curți. Acoperișul fiecărei camere, curţi și galerii este din piatră. Pereţii sunt acoperiţi cu figuri sculptate și fiecare curte este construită din marmură albă și înconjurată de o colonadă.

Locaţia labirintului a rămas mult timp necunoscută…

Pentru o lungă perioadă de timp, locația reală a labirintului a rămas necunoscută. De la Herodot, care a vizitat labirintul legendar al Egiptului acum 2500 de ani, clădirea a dispărut în negura timpului. În 1888, profesorul Flinders Petrie a identificat locaţia reală a labirintului egiptean. Astfel, s-a aflat că labirintul a fost de aproximativ 304 de metri lungime și 244 de metri lăţime. Cu alte cuvinte, era suficient de mare pentru a susţine marile temple din Karnak și Luxor!

Apoi, timp de mulți ani, labirintul egiptean nu a mai fost băgat în seamă, până la scriitorul Erich von Daniken (în anii 70). Un capitol al cărţii „Ochiul Sfinxului”, van Daniken este dedicat acestui labirint, întrebându-se cum o astfel de clădire ar fi putut dispărea în negura timpului. În scrierile sale, Herodot a descris piramida din apropiere, situată la colţul labirintului. Această piramidă trebuie să fi fost Hawara; acest lucru ar fi putut oferi un indiciu cu privire la locația labirintului?

„Expediţia Mataha”, care s-a dedicat găsirii şi cercetării acestui labirint, a scanat suprafaţa de bază de la Hawara din 2008, având indicii puternice de existenţă a unor încăperi complexe şi ziduri groase de câțiva metri, situate sub pământ. Aceste ziduri groase au fost conectate pentru a forma un număr destul de mare de camere închise. Prin urmare, echipa „expediţiei Mataha” a dovedit că labirintul există, având în vedere dimensiunile uriașe, dar dimensiunea totală și forma nu a putut fi determinată. Apa subterană și prezența canalului a influenţat negativ exactitatea studiului. „Expediţia Mataha” a făcut una dintre cele mai mari descoperiri din istorie fără ca măcar să se fi excavat 1 mp de pământ.

Guvernul egiptean vrea să ascundă labirintul!

Din păcate, nu s-a mai auzit nimic de această descoperire uimitoare, deoarece guvernul egiptean consideră că lumea n-ar trebui să afle prea mult despre labirint. Primele rezultate din „Expediţia Mataha” au fost publicate în toamna anului 2008 în revista ştiinţifică NRIAG, dar apoi secretarul general al Consiliului Suprem al Antichităţilor din Egipt a cerut oprirea comunicării rezultatelor. Cercetătorii din „Expediţia Mataha” au creat un site web, unde și-au postat concluziile: www.labyrinthofegypt.com.

Descoperirea „Expediţiei Mataha” a fost extraordinară, fiind vital ca labirintul egiptean fie din nou adus la lumina zilei și prezentat omenirii.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock