Unde se află tărâmul pierdut Lyonesse? Legenda clopotelor de biserici care se aud de sub mare


Pământul pierdut Lyonesse este adesea menționat în folclorul britanic, adăugându-se altor legende misterioase, cum ar fi Camelot, Avalon sau Regele Arthur. Potrivit legendei, Lyonesse a existat odată între peninsula Cornwall și Insulele Scilly (aflate la 45 km vest de Marea Britanie). În secolul al XVI-lea, un anticar pe nume William Camden a intervievat mai mulți localnici din Cornwall despre credințele lor folclorice. Ei au menționat adesea „Orașul Leilor” și cum puteau auzi uneori „clopote fantomatice”. Se spunea că un bărbat pe nume Trevelyan a scăpat de scufundarea lui Lyonesse, călărind pe un cal alb.

Legendele spun că Lyonesse s-a scufundat pe fundul mării, la fel ca Atlantida. La un moment, în timpul unei maree, au apărut rămăşiţe de câmp de-a lungul nisipurilor de la Sampson Flats, care se află între insulele Scilly. Ar putea aceste presupuse rămăşiţe de câmp să fie pământul pierdut al lui Lyonesse? Conform hărților antice romane, insulele Scilly au fost odată legate între ele ca o singură insulă mare. Reciful „Seven Stones”, care este situat în Insulele Scilly, se spune că a fost cândva capitala lui Lyonesse.

Potrivit unei vechi cronici, Lyonesse a fost distrusă în noiembrie 1099. Povestea explică modul în care oamenii, orașele și animalele au fost luate de mare. Această dată nu ar trebui luată prea în serios, deoarece alte versiuni ale poveștii datează din secolul al VI-lea.

Lyonesse joacă un rol important în multe legende arthuriene. În unele versiuni ale legendei, Regele Arthur s-a născut la castelul Tintagel din Cornwall; în alte povestiri, s-a născut în Lyonesse. În unele povești, fantoma lui Merlin a fost cea care a inundat Lyonesse. Regele Arthur și cavalerii săi legendari au fugit la Lyonesse pentru a scăpa de conducătorul malefic Mordred. Au urcat pe cele mai înalte vârfuri ale insulelor Scilly, în timp ce Merlin a adus mareele pentru a mătura armata lui Mordred. Se mai spune că unchiul lui Sir Tristran, regele Mark, a domnit asupra Lyonesse.

Dacă Insulele Scilly sunt tot ce rămâne din Lyonesse, n-ar putea cercetătorii să caute apele din jurul acestor insule? Legendele descriu Lyonesse ca fiind o zonă dens populată, cu multe sate și biserici. Până în ziua de azi, unii pretind că aud clopotele acelor biserici, bătând de sub mări. Atunci de ce nu au fost găsite vreodată rămășițe fizice ale satelor sau bisericilor? Uneori, pescarii pretind că ridică „bucăți vechi de clădiri” cu plasele lor de pescuit, dar, din păcate, nu există dovezi științifice reale, concludente.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock