Site de secrete, stiinta si metafizica

Cine ar vrea să guste dintr-o supă verde, veche de peste 2 milenii şi găsită în China?

3 16

Arheologii chinezi au descoperit ceea ce se crede a fi o oală cu supă veche de 2.400 de ani, anunţă site-ul BBC. Lichidul, precum şi oasele erau puse într-o veselă de bronz sigilată, care a fost scoasă la lumină în apropierea vechii capitale Xian, tărâmul faimoşilor războinici de teracotă. Supa s-a transformat în verde, ca urmare a oxidării bronzului.

Au fost realizate teste, pentru a se identifica ingredientele. De asemenea, a fost găsit şi un lichid fără miros, care se pare a fi vin. Oalele au fost găsite într-un mormânt ce urma să fie mutat, pentru a face loc extinderii unui aeroport local.

“Este prima descoperire a unei supe de oase din istoria arheologică chineză”, a declarat Liu Daiyun, de la Instititutul de Arheologie Regional Shaanxi. “Descoperirea va juca un rol foarte important în studierea obiceiurilor culinare şi a culturii din perioada statelor Warring (475-221 î.Hr.)” a mai spus acelaşi arheolog.

Xian a servit drept capitală a Chinei pentru mai mult de 1.100 de ani. În 1974, o armată de teracotă a fost găsită la locul de înmormântare al lui Qin Shihuang, primul împărat chinez.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie