Regele George al V-lea al Marii Britanii şi incredibila sa întâmplare de la vânătoare: a vânat un cerb cu 2 perechi de coarne şi 20 de metri de sârmă!


Între 1910 şi 1936 a fost rege al Marii Britanii şi împărat al Indiei George V. Acesta a fost un vânător desăvârşit, ochind foarte precis cu armele sale de foc. Şi am să vă povestesc în acest articol două întâmplări vânătoreşti cu regele britanic.

Un înalt funcţionar al Curţii Regale Britanice îl întovărăşi într-o zi pe rege într-o plimbare scurtă, şi s-au înapoiat după o oră, după ce-au omorât 2 fazani, 1 iepure, 4 raţe, 84 de becaţe, 5 lişiţe, 4 potâmichi şi 1 porumbel. Singur regele îi împuşcase… Numai de 5 ori greşise
ţinta!

Trebuie adăugat faptul că regele George al V-lea se putea mândri ca vânătorul care a ucis cel mai mare tigru şi cel mai mare leopard. Totuşi – deşi vânase adesea în Indii şi în Africa – întâmplarea cea mai neobişnuită de vânătoare a avut-o lângă Balmoral, unde avea obiceiul să vâneze cerbii, anume păstraţi pentru vânătorile regale.

Într-o zi, văzând o turmă de cerbi, regele a observat un animal neobişnuit, care avea coarne, sau mai precis podoabe curioase, care semănau cu nişte coarne uriaşe. Îşi poate închipui oricine bucuria lui… De multă vreme regele căuta un cerb care să aibe coarne extrem de mari, cu gândul să bată un record, stabilit de bunicul său, prinţul consort, care a fost proprietarul celui mai frumos trofeu, păstrat şi astăzi în castelul de la Balmoral.

Aşadar, cerbul a fost urmărit, şi, în cele din urmă doborât de rege. Când s-au cercetat coarnele, s-a văzut că animalul bătându-se cu un alt mascul, l-a învins şi i-a rupt o parte din coarne, care s-au încurcat între ale lui. Spre a scăpa de acest trofeu supărător, cerbul şi-a tot frecat capul şi coarnele de sârma de fier care înconjura parcul, ceea ce nu a făcut decât să-i înrăutăţească situaţia neplăcută. Căci s-au găsit printre coarnele sale cam 20 de metri de sârmă, pe care cerbul a rupt-o din gard. ,„Să ucizi un cerb care are două perechi de coarne, – spunea regele râzând – mai treacă-meargă… dar să vrei să baţi un record şi în cele din urmă să dobori 20 de metri de sârmă, asta e prea mult…“.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO