Sculpturi demonice expuse într-o primărie din Bucureşti! De ce se promovează aşa ceva?


Scandalul momentului provine de la o instituţie publică din România, mai precis Primăria Sectorului 1 Bucureşti, în a cărui sediu au fost amplasate nişte statui „demonice”, înfăţişând demoni vechi cunoscuţi în literatura ocultă, care au fost adaptaţi vremurilor actuale. Astfel, într-una din sculpturi apare înfăţişat un demon care poartă nişte ochelari de realitate virtuală (VR), „dovada” că şi „demonii” se modernizează (sic!).

Aceste fotografii au fost aduse la cunoştinţa publicului de către avocatul Mihai Drăgan, cel care a publicat poze cu statuile din sediul primăriei conduse de Clotilde Armand.

Conform unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, publicat pe 17 februarie 2021 (primariasector1.ro), în holul primăriei este găzduită o expoziţie intitulată „Dincolo de canon. Noua sculptură azi”, expoziţie care „își propune să prezinte unele dintre cele mai inovative modalități de exprimare artistică din creația românească de azi propuse de artiștii sculptori/sculptorițe”. Totul face parte dintr-o serie de manifestări culturale, cu prilejul Zilei Naționale Constantin Brâncuși. Acum, să mă ierte Dumnezeu, dar Brâncuşi s-ar răscoli şi în mormânt dacă ar vedea cu ce statui oribile, degradante este el sărbătorit. Putem compara statuia dezgraţioasă a „femeii-rinocer” cu „Masa tăcerii” sau „Coloana infinitului” a lui Brâncuşi!? Serios? Asta-i arta modernă? În ziua de azi, sculptorii nu mai ştiu să reprezinte frumuseţea? Doar grotescul, urâtul?

Şi, în al doilea rând, iarăşi observăm acest trend de a se promova peste tot statui ce reprezintă demoni, aşa cum spuneam într-un articol din 22 ianuarie 2021 (Tot mai multe statui satanice / reptiliene apar în lume în ultimii ani! Vrea să ni se arate ce forţă malefică conduce lumea?). De ce? Ce interes există? Să ni se arate că lumea este condusă de o forţă malefică ocultă?


Lasă un comentariu