Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Harta misterioasă a Atlantidei, publicată într-o carte fabuloasă din 1882

  •  
  •  
  •  
  •  

blank„Atlantis: The Antediluvian World” („Atlantida: lumea antediluviană”) este o carte „pseudoarheologică” (aşa o consideră Wikipedia) publicată în 1882 de către Ignatius L. Donnelly. Acesta a considerat Platon relatarea lui despre Atlantida ca fiind în mare măsură reală și a sugerat că toate civilizațiile antice cunoscute au provenit din acest pământ pierdut.

Donnelly discută multe aspecte ale teoriei propuse de el în detalii extreme. Iată ipotezele sale expuse în carte:

* A existat odată în Oceanul Atlantic, vizavi de Marea Mediterană, o insulă mare, care era rămășița unui continent atlantic și cunoscută anticilor sub numele de Atlantida.
* Descrierea acestei insule dată de Platon nu este o fabulă, așa cum s-a presupus de mult timp, ci o adevărată istorie.
* Acea Atlantida a fost regiunea în care omul a trecut pentru prima dată dintr-o stare de barbarie la civilizație.
* Atlanţii au devenit, de-a lungul veacurilor, o națiune populată și puternică, din a cărei emigranți au populat țărmurile Golfului Mexic, fluviului Mississippi, fluviului Amazon, coastei Americii de Sud, Mării Mediterane, coastei de vest a Europei, Africii, Mării Baltice, Mării Negre și Mării Caspice.
* Atlantida era adevărata lume antediluviană – Grădina Edenului / Grădinile Hesperidelor / Câmpurile Elizee. Ea a reprezentat astfel o amintire universală a unui mare pământ, unde omenirea timpurie a locuit veacuri întregi în pace și fericire.
* Zeii și zeițele grecilor antici, fenicienilor, hindușilor și scandinavilor erau pur și simplu regii, reginele și eroii Atlantidei, iar actele care le sunt atribuite în mitologie sunt o amintire confuză a unor evenimente istorice reale.
* Mitologia Egiptului și a Perului a reprezentat religia originală a Atlantidei, care se referea la venerarea Soarelui.
* Cea mai veche colonie formată de Atlantida a fost probabil Egiptul, a cărui civilizație era o reproducere a acelei insule atlantice.
* „Epoca Bronzului” din Europa a fost derivată din Atlantida. Atlantii au fost si primii producatori de fier.
* Alfabetul fenician, părintele tuturor alfabetelor europene, a fost derivat dintr-un alfabet al Atlantidei, care a fost, de asemenea, transmis şi către mayașii din America Centrală.
* Atlantida a fost sediul inițial al familiei de națiuni ariene sau indo-europene, precum și al popoarelor semitice.
* Atlantida a pierit într-un dezastru natural, în care întreaga insulă s-a scufundat în ocean, cu aproape toți locuitorii ei.
* Câteva persoane au scăpat în corăbii, ducându-se către est și vest, descendenţii lor supraviețuind până în vremurile noastre.

Mai jos puteţi vedea şi o hartă cu insula Atlantidei, extrasă din cartea mai sus menţionată:

blank

 


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu