4 posibile proiecte ultrasecrete ale guvernului american în legătură cu extratereştrii: Aquarius, Sigma, Snowbird şi Pounce


În 1983, cercetătorul William Moore, care stabilise un număr de contacte la un nivel foarte înalt în US Intelligence Community încă din 1978 (inclusiv cu Richard Doty), a primit un telefon. I se comunica pe această cale că i se puteau oferi nişte informaţii, cu condiţia să vină să le ridice personal. „Veţi primi instrucţiuni”, i-a spus interlocutorul. „Le veţi urma întocmai sau rupem înţelegerea”.

Instrucţiunile erau întortocheate, implicând directive date prin telefon în diverse aeroporturi. Bill a traversat astfel în întregime Statele Unite, pornind din Arizona. Ajuns în final la destinaţie, un motel din nordul New York-ului, Bill a primit indicaţia să fie pregătit pentru ora cinci după amiaza. Exact la ora stabilită a apărut la uşă un individ cu un plic maroniu, sigilat, în mână. „Aveţi.exact nouăsprezece minute”, i-a spus bărbatul. „Puteţi face orice doriţi cu materialul în acest răstimp, dar după scurgerea timpului respectiv trebuie să-mi înapoiaţi documentele. Apoi, sunteţi liber să faceţi ce doriţi.”

În interiorul plicului se aflau unsprezece pagini, reprezentând se pare un document „TOP SECRET/ORCON”, intitulat „Informare Executivă. Subiect: Project Aquarius” şi datat la 14 iunie 1977. Bill a întrebat dacă putea fotografia documentul şi să-l citească cu voce tare pentru înregistrare pe casetofon. „Vă sunt permise amândouă”, i-a răspuns curierul. „V-au mai rămas 17 minute”.

Bill a potrivit o veioză pe documente şi a fotografiat fiecare pagină, plasând o monedă de 25 de cenţi în colţul din stânga jos al fiecăreia pentru referinţă, şi a citit apoi cu voce tare (inclusiv semnele de punctuaţie) textul pentru reportofonul său, în caz că fotografiile nu ieşeau bine. (Pozele au ieşit într-adevăr, dar din păcate toate au contrastul scăzut şi câteva nu sunt focalizate corect) Când a expirat timpul, curierul a adunat şi a numărat foile pe care le-a pus din nou în plicul original.

Documentul pare a fi transcrierea unor note, fie destinat pregătirii unei informări pentru preşedintele SUA Jimmy Carter, fie consemnate în timpul unei şedinţe pentru a fi bătute ulterior la maşină. Bill înclină să creadă că materialul conţine câteva elemente importante de adevăr, dar că probabil i-a fost arătat cu intenţia de dezinformare.

Iată, aşadar, câteva presupuse proiecte secrete ale guvernului american cu privire la extratereştri:

PROJECT AQUARIUS. Conţine 16 volume de informaţii documentare strânse de la începerea operaţiunii de analiză a OZN-urilor şi a navelor extraterestre identificate (Identified Alien Craft – IAC). Proiectul a fost demarat în 1953, printr-un ordin al preşedintelui Eisenhower, sub controlul MJ-12. Scopul proiectului Aquarius a fost acela de a strânge toate informaţiile ştiinţifico-tehnice, medicale şi de inteligenţă din apariţiile OZN-urilor şi IAC-urilor şi din contactele cu formele de viaţa extraterestre.

PROJECT SIGMA. Lansat iniţial în 1954, ca parte a unui proiect mai mare, a devenit proiect independent în 1976. Misiunea acestuia era de a stabili comunicaţia cu extratereştrii. Proiectul a avut un real succes, când în 1959, Statele Unite au stabilit comunicaţii rudimentare cu extratereştrii. În 25 aprilie 1964 un ofiţer de informaţii din cadrul USAF s-a întâlnit, în urma unui aranjament prestabilit, cu doi extratereştri în deşertul New Mexico. Contactul a durat aproape trei ore. Pe baza limbajului extratereştrilor, un ofiţer de aviaţie a reuşit să facă un schimb de informaţii fundamentale cu cei doi. Proiectul se află în derulare la o bază Air Force din New Mexico.

PROJECT SNOWBIRD. Misiunea sa era aceea de a executa teste de zbor cu o navă extraterestră recuperată. Proiectul continuă în Nevada.

PROJECT POUNCE. Misiunea sa era de a evalua toate datele OZN-urilor care au legătură cu tehnologia spaţială.


Lasă un comentariu