Creaturile hibride misterioase descrise pe obeliscul negru al lui Shalmaneser III: un experiment genetic al zeilor-extratereştri?


Obeliscul Negru al lui Shalmaneser III este unul dintre cele mai interesante artefacte ale Imperiului Neo-Asirian. Descoperit de Sir Austen Henry Layard în 1846, este unul dintre cele două obeliscuri complete neo-asiriene descoperite până acum. Acest monument perfect conservat comemorează 31 de ani de la domnia regelui Salmanasar al III-lea, care a domnit între 858-824 î.Hr. A fost ridicat ca monument public în anul 825 î.Hr., în piața centrală a Nimrudului, situat în Irakul de astăzi. După descoperirea sa, obiectul a fost transferat la British Museum unde încă se mai află.

Obeliscul cu patru laturi este realizat din calcar negru și are puțin sub 2 metri înălțime. Are cinci panouri dispuse vertical pe fiecare parte, adunând până la un total de 20 de panouri. Ei înfățișează cinci regi diferiți, care aduc tribut și se prosternează în fața regelui Shalmaneser. Omagiile fiecărui rege supus ocupă patru panouri în jurul monumentului și sunt descrise printr-o scriere cuneiformă deasupra lor.

Elementele cu adevărat intrigante ale acestui obelisc pot fi văzute pe cel de-al treilea panou din partea de sus, care înfățișează tributul adus de un conducător fără nume din „Musri”. Anterior, istoricii obișnuiau să creadă că Musri era un regat în nordul Irakului, dar acum este acceptat că era un termen neo-asirian pentru Egipt. Deci, ce-a adus acest rege al Egiptului supus (nu neapărat faraonul), ca tribut lui Salmanasar al III-lea, cândva în jurul secolului al IX-lea î.Hr.? Ființe hibride om-animal, care sunt descrise alături de alte animale ușor de recunoscut! Hibrizii sunt mai mici decât oamenii și sunt ținuți în lanțuri ca animalele de companie.

Acest panou prezintă o pereche de ființe hibride om-animal, ținute în lanțuri. Ambele creaturi au cap și brațe asemănătoare omului, dar membrele lor posterioare sunt ca cele ale unui animal și au și o coadă. Creaturile par a fi capabile să stea sau să meargă pe membrele posterioare:

Acest panou prezintă trei hibrizi om-animal, dintre care doi sunt ținuți de frânghii. Acești hibrizi par să fie destul de confortabili la mers pe picioarele din spate și sunt foarte asemănători cu oamenii, cu excepția cozii lor lungi. Unul dintre hibrizi este cocoțat pe umărul unui bărbat, ceea ce indică faptul că au o atitudine prietenoasă față de oameni și pot fi antrenați. Cum ar fi putut fi oferite așa-zise ființe mitice ca tribut de către un rege al Egiptului în secolul al IX-lea î.Hr.?

Este important să ne amintim că Obeliscul Negru al lui Shalmaneser al III-lea a fost un monument regal care a fost creat cu scopul expres de a înregistra diferitele tributuri pe care regele Salmanasar le-a primit în timpul domniei sale. Probabil că a fost executat de scribii regali, lucrând mână în mână cu sculptorii regali foarte pricepuți. Acesta nu era locul în care sculptorul îşi permitea să aibă fantezii; regii neo-asirieni nu erau cunoscuți pentru simțul umorului și orice abatere sau glumă practică ar fi fost tratată cu severitate.

Aşadar, dacă un monument regal arată ființe hibride om-animal primite ca tribut, atunci este foarte probabil să fi existat. De fapt, există dovezi documentate că ființe hibride bizare, om-animal, au existat în unele părți ale lumii până la sfârșitul mileniului I î.Hr.


Lasă un comentariu