Plinius cel Bătrân, istoricul roman de acum 2.000 de ani, ne vorbeşte despre… „avioane cu reacţie” pe cerul Imperiului Roman!??


„Istoria Naturală” este o enciclopedie publicată între anii 77-79 d.Hr. de către istoricul Plinius cel Bătrân. Este una dintre cele mai mari lucrări cu un singur autor care au supraviețuit din Imperiul Roman și acoperă în întregime domeniul cunoștințelor antice. În Cartea XI, XXIV, el scrie următoarele:

„S-au văzut mai multe lumini meteoritice în cădere. De exemplu, una a traversat cerul în plină zi, în văzul tuturor, tocmai când Germanicus asista la o luptă cu gladiatorii. Aceste lumini sunt de două feluri: „lampades”, asemănătoare „torțelor” și „bolides” sau „missiles”, cele care au apărut în timpul dezastrului de la Modena, în 44 î.Hr., când cetatea în care se afla Decimus Brutus a fost asediată de Antoniu. Deosebirea dintre ele este că „torțele” lasă pe cer urme prelungi pe partea frontală strălucitoare, pe când aceste „bolides” strălucesc pe toată suprafața lor și lasă dâre lungi”.

Ce-au văzut romanii în acele vremuri? Urme lăsate de meteoriţi sau… avioane cu reacţie!???

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock