Zeul-extraterestru Odin zbura cu o navă cosmică care „năruia munţii şi dădea foc pământului” – spun vechile legende nordice


Odin este un zeu venerat la scară largă în mitologia germanică. În general este descris ca rege al zeilor nordici. Mitologia nordică îl asociază pe Odin cu înțelepciunea, vindecarea, moartea, regalitatea, spânzurătoarea, cunoașterea, războiul, bătălia, victoria, vrăjitoria, poezia, frenezia și alfabetul runic.

Conform legendelor, se spune că în tinerețe, Odin își sacrificase un ochi, pentru a putea bea din Fântâna înțelepciunii. Ca și zeul egiptean Thor, el avea vaste cunoștințe în domeniul magiei și tot el inventase vechea scriere runică, învățându-i pe oameni să devină civilizați. Totodată, se spune că Odin călătorea pe aripile vântului, coborând uneori pe Pământ sub înfățișarea unui șoim, iar alteori încăleca pe Sleipner, o iapă cu opt picioare.

Când Odin străbătea cerurile în carul său, munții se năruiau iar pământul lua foc. Lui îi plăcea să apară pe neașteptate în toiul luptelor, luând înfățișarea unui om, întocmai cum au făcut și Castor și Pollux în bătălia de la lacul Regillus, sau Atena în lupta de la Marathon.

Lancea vrăjită a lui Odin era asemănătoare cu bastoanele fermecate ale vrăjitorilor. Soția lui Odin, Helda, era celebră prin felul în care își conducea carul pe cer. În popor, Odin era imaginat ca o figură venerabilă, cu o barbă albă, lungă, având o pălărie cu boruri largi ce-i acopera fața, simbolul înțelepciunii antice. Ca și Zeus, el cobora adesea pe Pământ deghizat, pentru a-i ajuta pe oameni. Dacă era recunoscut, își putea schimba înfățișarea sau putea deveni invizibil.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO