Enigma Marelui Sfinx din Egipt: e posibil ca el să reprezinte imaginea unui zeu-extraterestru, aşa cum ne spun vechile inscripţii


Marele Sfinx din Egipt, statuia imensă cu trup de leu şi cap de om, reprezintă una din marile enigme ale istoriei îndepărtate ale omenirii. Iar întrebările enigmatice sunt acestea: Când şi de către cine a fost el ridicat? Cu ce scop? Imaginea cui reprezintă? De ce se află acolo şi nu în altă parte? Prea multe întrebări şi prea puţine răspunsuri concrete.

Romanii credeau că Marele Sfinx a fost opera zeilor înșiși, tradiție care a continuat și în vremurile arabe. Sfinxul era considerat a fi predicatorul unei viitoare epoci mesianice de pace. O inscripție făcută de împăratul roman Nero numea Sfinxul drept „Armachis, Superiorul și Mântuitorul”.

Deoarece Marele Sfinx este situat în apropierea celei de-a doua piramide de pe platoul Giza, egiptologii cred că el ar fi fost că a fost ridicat de Khafra, „constructorul” celei de-a doua piramide; aşadar, Sfinxul ar trebui să prezinte imaginea lui Khafra. Această opinie este însă lipsită de orice bază factuală; totuși a persistat în manuale, deși încă din 1904 egiptologul Wallis Budge concluzionat fără echivoc că „acest monument minunat exista în zilele lui Khafra și este probabil că este mult mai vechi, datând de la sfârșitul perioadei arhaice”.

După cum atestă o „stela” (inscripţie de pe timpul faraonilor egipteni), Sfinxul era deja la Giza în vremea lui Khufu, un predecesor al lui Khafra. La fel ca mai mulți faraoni după el, Khufu a îndepărtat nisipul care a afectat Sfinxul. De aici putem deduce că Sfinxul era deja un monument străvechi în timpul lui Khufu.

Aşadar, după chipul cărui faraon a fost ridicat Sfinxul? Răspunsul s-ar putea să fie acesta: Sfinxul nu reprezintă imaginea niciun faraon, ci  a unui zeu (Dumnezeu); la fel, probabil, zeii și nu un rege muritor au ridicat Sfinxul. Într-adevăr, nu ar trebui să ignorăm ceea ce spun inscripțiile antice. O inscripție romană denumeşte Sfinxul drept „Ghidul Sacru”, vorbind despre acesta următoarele: „Forma sa formidabilă este lucrarea zeilor nemuritori”. Iată poezia tradusă în limba greacă: ” Forma sa formidabilă / Este lucrarea zeilor nemuritori / Şi-au pus-o lângă piramide / Un monarh ceresc pe care dușmanii lui îl sfidează / Ghidul Sacru în țara Egiptului”.

Într-o stelă, Khufu numeşte Sfinxul „Gardian al Eterului, care călăuzește Vânturile cu privirea lui”. El reprezintă, aşa cum se scrie în mod clar, imaginea unui zeu: „Această figură a lui Dumnezeu va exista pentru veșnicie; Întotdeauna având fața privită spre est”.

Acum, întrebarea care se pune e următoarea: cine era acest zeu / Dumnezeu? Cumva vreun extraterestru mai avansat?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock