Arheologii au găsit rămăşiţele legendarului oraş biblic Sodoma! Acesta a fost distrus de Dumnezeu printr-un atac nuclear, pentru a-i pedepsi pe păcătoşi!


sodoma si gomoraArheologii cred că au descoperit rămășițele legendarului oraș biblic Sodoma, aflat la est de râul Iordan. Locul exact al orașului, despre care în Biblie se spune ca ar fi fost distrus de către Dumnezeu, alături de oraș său geamăn Gomora, din cauza păcatelor locuitorilor săi, pare în cele din urmă să fi fost indicat, ca urmare a descoperirii unui sit în Iordania, cunoscut sub numele de Tall el-Hamaam.

Datând între anii 1540 și 3500 î.Hr., vechea aşezare pare a se potrivi descrierii Sodomei din Biblie, fiind situată pe mai multe rute comerciale din epoca bronzului. „Tall el-Hammam se potrivește cu descrierea zonei în care se afla Sodoma conform Bibliei”, a declarat Steven Collins arheolog de la Universitatea Trinity Southwestern din New Mexico. „Aşadar, am ajuns la concluzia că, dacă cineva ar fi vrut să găsească Sodoma, ar fi trebuit să caute cel mai mare oraș care a existat în această zonă în epoca bronzului, în timpul lui Avraam.”

Cercetătorii au descoperit dovezi că oraşul a fost abandonat în trecutul îndepărtat în urma apariției unui dezastru natural, cel mai probabil un cutremur. „A devenit un pustiu nelocuit peste 700 de ani, dar apoi, după șapte secole, a început să înflorească din nou, așa cum este ne spune poarta de fier care duce în cetate”, a spus Collins.

Sursa: ibtimes.co.uk

P.S. Această ştire arată încă o dată că nicio povestire din Biblie nu este un „basm”, aşa cum unii „specialişti” încearcă să sugereze, ci tot ce este povestit acolo chiar s-a întâmplat. La fel cum nu sunt „basme” nici legendele despre balauri, care chiar au existat în trecutul omenirii.

Pe de altă parte, descrierile biblice despre distrugerea Sodomei şi a Gomorei nu sugerează că cele două oraşe ar fi fost rase de pe suprafaţa pământului ca urmare a unor cutremure puternice, ci ca urmare a folosirii… bombei atomice!

24. Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma şi Gomora ploaie de pucioasă şi foc din cer de la Domnul
25. Şi a stricat cetăţile acestea, toate împrejurimile lor, pe toţi locuitorii cetăţilor şi toate plantele ţinutului aceluia. (Geneza, 19:24-25).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock