În Filipine a fost descoperită o specie necunoscută de oameni primitivi, care au trăit acum 50.000-80.000 de ani


Fosilele unei specii noi şi ciudate de oameni au fost găsite într-o peșteră din Luzon, cea mai mare insulă din Filipine. Specia a fost botezată Homo luzonensis, şi ea a trăit acum 50.000 – 80.000 de ani, când pe Pământ se mai găseau alte specii de oameni arhaici, inclusiv neandertalieni și denisoveni, și când Homo sapiens a făcut primele sale incursiuni în Asia de Sud-Est.

“Aceasta este o constatare cu adevărat senzațională”, a declarat Adam Brumm, arheolog de la Universitatea Griffith din Nathan, Australia. Specialiştii bănuiesc că insulele din Asia de Sud-Est ar fi putut fi leagănul pentru mai multe specii de oameni, ca Homo luzonensis și Homo floresiensis.

În 2007, o echipă condusă de Armand Mijares, un paleoantropolog la Universitatea din Filipine din Quezon City, a găsit un metatarsian, care avea o vechime de minim 67.000 de ani. Ulterior, echipa a descoperit 5 dinți din maxilarul superior al aceluiași individ, alţi doi dinți izolați, două degete de mâini, două oase de la picioare și un femur. Toate aceste fosile au aparţinut a cel puțin 3 persoane, ce au făcut parte din aceeași specie.

Premolarii găsiţi sunt de dimensiunea noastră, dar în loc de o singură rădăcină, au două sau trei rădăcini – o caracteristică a oamenilor primitivi. Molarii sunt incredibil de mici, de numai 10 mm lungime. Dimensiunea dinților tinde să se coreleze cu mărimea corpului, astfel încât este posibil ca Homo luzonensis a fost o specie mică. Degetele lungi, deformate și degetele de la picioare se aseamănă cu cele ale australopitecinelor ca Lucy, un strămoș timpuriu uman.

Totuşi, nu toată lumea este gata să creadă că aceste fragmente scheletice ar constitui o nouă specie umană separată, şi nu o populație adaptată local, de exemplu, Homo erectus, un hominid mai vechi din Asia.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock