Au fost descoperite rămășițele unei specii umane necunoscute anterior! Cine era „Homo Nesher Ramla”?


Imagine: snl.no (Commons Creative – free)

Printr-o analiză a resturilor fosile, o echipă internațională de arheologi a descoperit în Israel o nouă specie umană pe care au numit-o „Homo Nesher Ramla”. Înainte de asta, ani de zile s-a susținut că oamenii de Neanderthal au originea în Europa, deși studii recente au sugerat că această specie ar fi putut avea gene dintr-un grup non-european, încă necunoscut științei. Acum, un nou tip de om timpuriu a fost descoperit, după ce au fost studiate bucăți de os fosilizat descoperite într-un loc din centrul Israelului.

Fragmentele unui craniu și ale maxilarului inferior cu dinți aveau mai mult de 100.000 de ani și ar putea forța să regândim părți ale arborelui genealogic uman – au susținut cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv și de la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Fosilele în cauză – o boltă craniană și un maxilar – ce au caracteristici neanderthaliene, datează între 140.000 și 120.000 de ani și arată existența unui grup de hominizi, necunoscut până acum, care ar putea fi reprezentativ pentru ultimele populații supraviețuitoare ale „Homo Sapiens” din Pleistocenul mijlociu în Europa, Asia de Sud-Vest și Africa.

Homo Nesher Ramla (numit aşa după locul de la sud-est de Tel Aviv unde a fost găsit) este posibil să fi trăit alături de specia noastră, Homo sapiens, timp de mai bine de 100.000 de ani și chiar să se fi încrucișat, potrivit descoperirilor. Oamenii timpurii, care aveau dinți foarte mari și fără bărbie, s-ar putea să fi fost, de asemenea, strămoșii neandertalienilor, a adăugat studiul. Analiza datelor despre uneltele lor de piatră, fauna, mediul și posibilul comportament asociat cu privire la fosilele găsite în situl israelian, a arătat că Homo Nesher Ramla erau vânători eficienți și foloseau lemnul pentru a aprinde focul, care era folosit pentru a găti.

Potrivit lui Arsuaga, unul dintre autorii studiului și profesor de paleontologie la Universitatea Complutense din Madrid, fosilele Nesher Ramla arată alternanța continuă în ultimii 200.000 de ani a fosilelor de neandertalieni și oameni moderni („Homo sapiens”) în zona din Levantul Mediteranean, un coridor între Africa și Eurasia, care a fost probabil locul unde au avut loc schimburi genetice între „Homo” din Pleistocenul Mijlociu și „Homo sapiens”, judecând după datele arheologice. Se pare că în trecutul îndepărtat a existat o mare varietate de specii umane, care erau segmentate pe diferite locuri de pe planetă. Descoperirea a fost publicată în două studii pentru revista „Science”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): studiul ştiinţific „A Middle Pleistocene Homo from Nesher Ramla, Israel” / science.org

Imagine: Universitatea din Tel Aviv /Reuters
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock