Un artefact străvechi al civilizaţiei quimbaya (Columbia) ne prezintă o fiinţă umanoidă misterioasă, cu 3 degete la mâini şi picioare. Şi celebrul Yoda din „Star Wars” era tridactil…


Civilizația quimbaya a fost o civilizație sud-americană, cunoscută pentru artefactele de aur spectaculoase, caracterizate de acuratețe tehnică și designuri detaliate. Majoritatea artefactelor de aur sunt realizate din aliajul numit tumbag, el conținând aproximativ 30% cupru. Cultura quimbaya a populat zonele ce corespund departamentelor moderne Quindio, Caldas și Risaralda din Columbia, în jurul văii râului Cauca. Încă nu avem o dată clară a existenţei civilizaţiei, dar se pare că ea a înflorit în jurul primului secol î.Hr. În jurul secolului al X-lea d.Hr., cultura quimbaya a dispărut în întregime din cauza unor circumstanțe necunoscute.

Cele mai cunoscute artefacte ale acestei culturi sunt expuse la Muzeul Aurului din Bogota (capitala Columbiei). Cel mai frecvent, artefactele sunt antropomorfe sau zoomorfe, înfățișând bărbați și femei ce stau cu ochii închiși și cu o expresie facială palidă.

Unul dintre cele mai interesante artefacte ale civilizaţiei quiambaya este cel prezentat în acest articol: pe un platou, apare sculptat o fiinţă umanoidă tridactilă, adică cu 3 degete atât la mâni, cât şi la picioare! Foarte interesant e că şi celebrul personaj extraterestru Yoda din seria de filme SF „Star Wars” este reprezentat şi el cu 3 degete la fiecare membru, deşi în alte părţi apare cu 4 degete.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock