În Jeddah (Arabia Saudită) s-ar afla mormântul Evei, „bunica omenirii”, femeia lui Adam din Biblie! Se spune că scheletul ar avea 2,5 metri lungime, deci avem o uriaşă…


Jeddah este al doilea oraş al Arabiei Saudite (după capitala Riyadh) situat pe costa Mării Roșii al cărei port este. Populația actuală a orașului este de 2,8 milioane de locuitori. Pe porțile unuia dintre cele mai vechi cimitire din cartierul Al Balad din Jeddah există un semn mic care citește „Mama noastră, Eva”. În interior exista odată un mormânt considerat de mulți ca fiind locul de înmormântare al Evei, fondatoarea omenirii, alături de soţul ei, Adam, aşa cum ne vorbeşte Biblia.

Se estimează că mormântul avea o lungime de 120 de metri, 3 metri lățime și 6 metri înălțime, până când starea sa a început să se deterioreze în urmă cu câteva decenii, din cauza neglijării de către autoritățile din Wahhabi, care considera că se acorda prea multă atenție unui asemenea loc, putând duce la idolatrie. Mormântul, ca şi monument, a fost distrus în anul 1928 şi apoi sigilat cu beton de către autorităţile saudite în anul 1975, întrucât prea mulţi musulmani se rugau acolo.

Interesant e faptul că Eva este considerată ca fiind „bunica umanităţii”, iar în limba arabă la „bunică” se spune „jaddah”; aşadar, e foarte posibil ca la originea numelui oraşului Jeddah să se afle Eva, „bunica umanităţii”. De asemenea, tradiția musulmană susține că, după ce Adam și Eva au fost izgoniți din Eden, ei au călătorit în două locuri diferite: Adam în Mecca, unde a construit Kaaba sacră, iar Eva la Jeddah.

Mai există un zvon legat de acest mormânt: se spune că în el s-ar afla scheletul unui om lung de… 100 de metri!! (de aceea el ar avea 120 de metri lungime). Totuşi, autorul Sirdar Ikbal Ali Shah (1894-1969) a scris următoarele: „Eva trebuie să fi fost o femeie de proporţii formidabile, pentru că mi s-a spus că în mormânt ar avea circa 2,5 de metri lungime”. Chiar şi 2,5 metri e o înălţime imensă pentru zilele noastre, pentru că am avea dovada că primii oameni au fost cu adevărat giganţi în trecut…  însă, pe de altă parte nu pot să nu mă gândesc de ce autorităţile saudite nu permit studierea de către arheologi a unui loc de o asemenea importanţă pentru istoria umanităţii. Dacă acolo s-ar afla un schelet, n-ar fi extraordinar să i se poată studia ADN-ul? Să se vadă: oare acesta a fost primul om modern? Strămoşul nostru adevărat? De ce iar ni se ascunde să aflăm adevărul?

P.S. În fotografia de la începutul articolului putem vedea una dintre puţinele poze cu mormântul lui Eva, fotografie realizată în anul 1894.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO