Misterul lui Alulim, probabil primul rege al omenirii. A fost el „Adam” din Biblie?

  •  
  •  
  •  
  •  

De Alulim auzim pentru prima dată din „Lista regilor sumerieni” – un manuscris redactat inițial în limba sumeriană, în care sunt menționați regii Sumerului, durata domniei și locația. „Lista regilor sumerieni” a fost produsă la sfârșitul mileniului al III-lea î.Hr. Din acest document valoros și interesant, descoperit în biblioteca templului din Nippur, orașul antic din Mesopotamia, aflăm că unul dintre cele mai timpurii și cele mai sacre orașe ale sumerienilor a fost Eridu.

Eridu a aparținut lui Enki, Dumnezeului creației, inteligenței, înțelepciunii și magiei. Enki a fost creatorul și protectorul oamenilor, un strălucit cercetător, genetician și inginer. Alulim a devenit conducătorul lui Eridu şi a domnit 28.800 de ani.

Dar cine a fost Alulim? Din cauza lipsei de artefacte antice, este foarte dificil să se descopere misterul lui Alulim. Cine a fost această ființă enigmatică și ce rol a jucat în Orientul Apropiat? E dificil de răspuns la aceste întrebări, dar cercetătorii au prezentat anumite teorii interesante demne de luat în seamă.

Profesorul William Wolfgang Hallo de la Universitatea Yale crede că Alulim era unul dintre cei șapte semizei numiți Apkallu. Aceste ființe au fost create de zeul Enki, iar datoria lor era să creeze o cultură și să dea omenirii o civilizație. Ei au slujit ca preoți ai lui Enki, înainte de Marele Potop. Apkallu erau oameni-pește care au ieșit din apa Abzu.

Interesant, acești șapte înțelepți nu se întâlnesc numai în miturile sumeriene și babiloniene, dar există referințe la acești şapte înțelepți şi în miturile și legendele Egiptului, Chinei, Greciei antice și Indiei. Cei șapte înțelepți au fost în mod evident foarte importanți pentru strămoșii noștri. Datorită aspectului lor similar, profesorul Halo sugerează că Alulim și Oannes (extraterestrul-peşte, care a ieșit din mare în vechea Babilonie pentru a-i ilumina pe oameni) erau aceleași ființe.

Profesorul William H. Shea de la Universitatea Andrews a elaborat o teorie, propunând că Alulim a fost Adam din Biblie. Şi asta pentru că Alulim mai este numit şi „Adapa”, nume foarte asemănător cu Adam. E adevărat că Adam a trăit 930 de ani (conform Bibliei) şi nu 28.800 de ani, dar adevărul e că posibil ca în Vechiul Testament să se fi folosit o altă unitate de timp.


  •  
  •  
  •  
  •  
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner