Nemuritorii în istoria omenirii – chiar există astfel de fiinţe care pot trăi veşnic?


Uruk din Mesopotamia a fost probabil primul nemuritor legendar. Se credea că el era un individ „obișnuit” care pur și simplu nu putea să moară. Cu toate acestea, mitologia sugerează că nemuritorii și observatorii au existat întotdeauna. În acest sens, Uruk poate fi văzut ca un exemplu de observator nemuritor al omenirii.

Gilgamesh a fost rege al orașului Uruk. Se presupune că a trăit 2.000 de ani după Uruk Nemuritorul. Potrivit unor legende, Uruk locuia la curtea lui Gilgamesh și era chiar unul dintre profesorii săi. Gilgamesh a fost fiul lui Lillah și Ninsun.

Două vieți, două căi de a fi

Povestea lui Enkidu vorbește despre nouă femei nemuritoare care au venit la el când acesta s-a născut. Aceste nouă femei au reprezentat cele 9 destine, făcându-se predicții despre viața și destinul copilului la naștere. După o serie de previziuni bune din primele 8 destine, ultimul destin a prezis că Enkidu va avea două vieți: una în care el ar acționa în mod greșit și a doua în care el acţiona bine.

Destinul a avut dreptate: în prima sa viață, Enkidu a făcut multe greşeli, atât în ceea ce priveşte împărăţia pe care a condus-o, cât şi în viața sa personală. La final, cu împărăția aflată în degradare, Enkidu se afla în patul său de moarte. Atunci, el şi-a cerut iertare de la soarta înțeleaptă care a prezis prima și a doua viață. În acel moment, femeia nemuritoare a apărut înaintea lui și a întors timpul până când Enkidu era din nou tânăr. În cea de-a doua viață, Enkidu a acționat cu dreptate, s-a căsătorit cu Ninsun și, împreună, l-au avut pe Gilgamesh, marele conducător.

Dorința lui Sharon

Sharon a fost nemuritorul din cultura etruscă. Se spune că el s-a dus în iad și s-a întors. Sharon este, de asemenea, cunoscut pentru faptul că este nemulțumit de starea lui ca nemuritor. Este unul dintre puținele persoane nemuritoare care au avut o singură dorință: moartea. Interesant, în mitologiile universale, eroii care merg în iad și se întorc pot fi văzuți și ca nemuritori deoarece părăsesc lumea celor vii fără să moară și se întorc.

Vampirii, vârcolacii și Biserica

Vampirii sunt un exemplu de ființe mitologice nemuritoare. Există o teorie că poveștile unor astfel de creaturi au fost inspirate după adevărații nemuritori, care au dorit să-și păstreze propria existență un secret. Taulreus a susținut această idee în cartea sa „Gheestelycke Sermoonen”. Fiinţe mitologice, cum ar fi vampirii și vârcolacii, au în mod special imagini terifiante, pentru a distrage atenția oamenilor de la ideea existenței reale a nemuritorilor ca şi oameni normali.

În trecut, Biserica Catolică a interzis și a încercat să distrugă toate cărțile care au discutat despre nemuritorii într-o formă fizică. De asemenea, alchimiștii au fost vânați și persecutați pentru că ei căutau „piatra filozofală”, o substanță legendară care se presupune că ar fi folosită pentru a deveni nemuritor.

Chiar există nemuritorii?

Un alt nemuritor cunoscut este contele de Saint Germain; cu toate acestea, el este unul dintre nemuritorii care apar destul de târziu în istorie (sec.XVIII). Nicolas Flamel a fost un celebru alchimist din secolul al XIV-lea, despre care se spune că a găsit „piatra filozofală”, pe care a folosit-o pentru a atinge nemurirea.

Multe dintre legendele și miturile lumii sunt pline de povestiri despre nemuritori. Există, de asemenea, diferite tipuri de nemuritori. Unii se spune că se nasc nemuritori, în timp ce alții obțin acest statut descoperind „piatra filozofală” și elixirul nemuririi. Cât de adevărate sunt poveștile despre nemuritori? Răspunsul nu poate fi cunoscut niciodată…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock