Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Chiar poţi trăi 80 de ani fără mâncare şi apă, ci doar cu aer? Cazul controversat al yoginului Jani

238

blankYoghinul Prahlad Jani, în vârstă de 90 de ani, a murit. O figură controversată, Jani era cunoscut pentru afirmația că poate supraviețui fără să mănânce sau să bea nimic. Născut în 1929 în satul Charada din India, Prahlad Jani a trăit zeci de ani ca pustnic într-o peșteră din Gujarat și și-a petrecut majoritatea timpului meditând.

De-a lungul vieții sale lungi, el a devenit controversat, datorită afirmației sale că poate să trăiască la nesfârșit fără să mănânce sau să bea – o practică cunoscută sub numele de “breatharianism” (din englezescu “breathe” = “respiraţie”), adică o persoană care se hrăneşte doar cu aer. El susţine că timp de 80 de ani nu a mâncat / băut.

În 2003, Jani a fost subiectul unui studiu efectuat la Sterling Hospitals, Ahmedabad, unde a fost observat într-o cameră sigilată de Dr. Sudhir Shah și de alți medici, pentru o perioadă de zece zile. Deși a fost descris ca „normal din punct de vedere fizic”, el a pierdut în greutate în această perioadă, punând astfel la îndoială ideea că ar putea supraviețui o perioadă lungă de timp, fără să bage nimic în gură.

Un studiu ulterior din 2010, care a durat 15 zile, a raportat, de asemenea, că el este sănătos și „normal din punct de vedere fizic”; însă nu s-a explicat clar mecanismul. S-a sugerat că Jani a fost capabil să demonstreze o „formă extremă de adaptare la înfometare și la restricțiile de apă”.

Totuși, alți experți medicali au rămas sceptici, menționând că supraviețuirea fără alimente sau apă este imposibilă. Până în ziua de azi, afirmațiile lui Jani au rămas controversate și au atras atenţionări din partea doctorilor, ce consideră că ideea breatharismului este una extrem de periculoasă.

Vedeţi pe YouTube un videoclip controversat cu yoginul Jani

Orgoni Crystal