Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un vampir de două secole a bântuit un cimitir londonez timp de 2 ani

258

vampir3Pe tot parcursul anului 1970, paznicii Cimitirului Highgate (cimitir situat în nordul Londrei) au descoperit zeci de cadavre de câini şi pisici, golite de sânge. În aceeaşi perioadă, două adolescente care se întorceau noaptea târziu prin zonă au afirmat că au văzut morţi ridicându-se din morminte. Una dintre ele a suferit grave tulburări psihice după ce i s-a întâmplat. De atunci, mărturiile cu privire la apariţiile nocturne ale unor fiinţe ciudate pe timpul nopţii în cimitir s-au înmulţit ca număr, cea mai frecventă fiind o siluetă înaltă de doi metri care plutea printre cruci şi cavouri.

Vampirul din Turcia

Mediatizarea acestui fenomen a luat amploare, astfel că un cleric, reverendul Sean Manchester, a luat decizia de a-i pune capăt. Sarcofagul cel mai vizat că ar adăposti un vampir era unul adus tocmai din Turcia, în secolul al XVIII-lea, plasat într-un cavou dintr-o capelă a cimitirului. Încă de când a fost adus în Highgate, au existat zvonuri cu privire la „conţinutul“ periculos al sarcofagului.

Ritualul gândit de reverend avea două acte. Primul era intrarea sa în capelă, cu ajutorul rugăciunilor şi al unui crucifix. Următorul act ar fi constat în înfigerea unei ţepuşe în inima mortului. Dar cum legea britanică se opune mutilării persoanelor decedate, Sean Manchester s-a mulţumit doar să arunce usturoi în jurul sarcofagului şi să atârne crucifixul de el. La sfârşit, a zidit intrarea capelei. În ciuda măsurilor luate de reverend, psihoza creată de vampirul din Highgate nu s-a terminat.

Mai mult, a fost alimentată de două poloneze, care i-au povestit lui Sean Manchester că se simt vizitate în vis de vampir. Una dintre ele chiar avea pe gât urme de muşcătură în stilul caracteristic al acestor fiinţe.

Veghe prelungită

Cimitirul Highgate
Cimitirul Highgate

După mai bine de patru ani de adunat dovezi, reverendul a reluat investigaţiile, hotărât să pună capăt odată pentru totdeauna apariţiilor vampirului. Cercetările l-au dus într-un final tot în Highgate, dar nu în cimitir, ci la o casă veche şi abandonată, construită în stil gotic, despre care se ştia de mai mult timp că este bântuită.

Sean Manchester a căutat atent prin toate colţurile casei, găsind într-un sfârşit un coşciug în care se afla un cadavru conservat perfect. Fără să ezite, reverendul a vârât o ţepuşă în inima cadavrului, care s-a descompus foarte rapid, fapt confirmat printr-o serie de fotografii făcute chiar în momentul descompunerii. Dar singura dovadă a acestei acţiuni este propria sa mărturie. În 1985, Sean Manchester a publicat o carte despre vampirul din Highgate, în care a precizat şi modul în care a salvat cartierul respectiv de sângeroasa fantomă.

Arestat din cauza fantomei

Preşedintele Societăţii Britanice de Ocultism, David Farrant, a ajuns doi ani după gratii din cauza vampirului din Highgate. Poliţia britanică a considerat că el a declanşat isteria colectivă de atunci. În urma mediatizării excesive a apariţiei oculte, sute de vânători de vampiri au luat cu asalt cimitirul, răscolindu-l în căutarea prăzii şi provocând nenumărate daune. Dovada incriminatoare a fost furnizată de propriile sale fotografii făcute în timpul şedinţelor de ocultism pe care David Farrant le practica îndeosebi noaptea, printre cavouri. Cimitirul Highgate, apărut încă din epoca victoriană, este recunoscut ca unul dintre monumentele turistice cele mai faimoase ale Londrei. Peste 850 de personalităţi odihnesc aici, cea mai reprezentativă fiind Karl Marx.

Orgoni Crystal