Muzeul mumiilor de la Guanajuato (Mexic), cea mai înfiorătoare destinaţie turistică din lume


Mumiile de la Guanajuato reprezintă o serie de trupuri mumificate înhumate în timpul unei epidemii de holeră care a avut loc la Guanajuato, Mexic, în anul 1833. Aceste mumii au fost descoperite într-un cimitir local, făcând din oraşul Guanajuato unul dintre cele mai mari atracţii turistice ale Mexicului.

Toate aceste mumii au fost înhumate între 1865 şi 1958, legea cerând rudelor să plătească o taxă pentru păstrarea cadavrelor în cimitir. Dacă rudele nu plăteau această taxă, ele îşi pierdeau dreptul de a avea un loc de cimitir, iar trupurile moarte erau dezhumate. 90% dintre morţi au fost dezhumaţi, întrucât rudele nu au avut banii pentru a plăti taxa.

Cadavrele mumificat erau înmagazinate într-o clădire, iar începând cu anii 1900, mumiile au început să devină o atracţie pentru turişti. Lucrătorii cimitirului cereau amatorilor de senzaţii tari câţiva pessos pentru a intra în clădire şi a putea vedea mumiile. Locul a fost transformat apoi în muzeu, devenind El Museo De Las Momias, adică Muzeul mumiilor. Deşi o lege din 1958 interzice dezhumarea cadavrelor, totuşi muzeul continuă să expună aşa ceva…

Acum…pe bune, cine ar dori să viziteze aşa ceva? Să ştiţi că există o mulţime de amatori! Iar banii curg gârlă către localnici, care “se mândresc” cu un asemenea muzeu… Şi, să nu credeţi că sunt expuse doar cadavre de oameni maturi, ci şi de copii… Oribil!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock