Biserica Mormonă a strâns peste… 100 de miliarde de dolari! Dacă veţi fi un „mormon bun”, veţi fi răsplătit după moarte în a fi un „dumnezeu” pe o planetă!


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Biserica Mormonă este o biserică ciudată, căci consideră că Satana şi Iisus ar fi fost fraţi, iar Dumnezeu ar fi fost odată om! Religia lui Mormon merge chiar mai departe, afirmând că dacă ești o persoană bună vei fi răsplătit după moarte prin a fi un zeu pe planeta voastră! Citiţi mai multe în acest articol: Cele mai ciudate 7 credinţe ale mormonilor.

Ei bine, acum se pare că a izbucnit un scandal internaţional legat de mormoni. David A. Nielsen (41 de ani), manager în cadrul diviziei de investiții a Bisericii Mormonilor, îi acuză pe liderii acestei organizații religioase că i-au indus în eroare pe membrii bisericii și, cel mai probabil, au încălcat legea SUA privind plata impozitelor, acumulând banii din donații, în loc să-i ofere în scopuri caritabile. Mai marii bisericii sunt acuzați, de asemenea, că s-au folosit de banii din donații, care sunt scutiți de plata impozitelor, pentru a o serie de afaceri dubioase.

Cotidianul american „The Washington Post” a obținut o copie a plângerii depuse de Nielsen, de aici rezultând că averea Bisericii Mormone este cu adevărat colosală, de peste 100 de miliarde de dolari.

Compania Ensign Peak Advisors, la care lucra Nielsen, funcționează ca o entitate non-profit, astfel că veniturile sale sunt scutite de plata impozitelor și taxelor. Însă, legea obligă Ensign Peak Advisors să opereze exclusiv în scop caritabil sau pentru activități legate de educație și religie.

Potrivit plângerii depuse de Nielsen, Biserica Mormonă strânge în jur de 7 miliarde de dolari în fiecare an, din contribuțiile membrilor, care sunt obligați să ofere 10% din veniturile lor bisericii. În timp ce 6 miliarde de dolari sunt folosiți pentru a acoperi costurile operaționale anuale, suma rămasă de 1 miliard de dolari este transferată în conturile Ensign Peak Advisors, care investește o parte din bani pentru a genera alte venituri. Documentele contabile atașate plângerii demonstrează că Ensign Peak Advisors a strâns în acest mod până la 100 de miliarde de dolari.