Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Va dura 400.000 de ani pentru a auzi de extratereștri – susțin oamenii de știință

  •  
  •  
  •  
  •  

blank
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Potrivit unui nou studiu, ar putea trece destul de mult timp până vom auzi probabil de extratereştri… Întrebarea dacă suntem singuri în Univers rămâne una dintre cele mai mari dificultăți filozofice ale timpului nostru. Deși pare aproape de neconceput că a noastră civilizaţie să fie singură în Cosmos, încă nu am văzut nicio dovadă care să indice contrariul.

Paradoxul Fermi, care evidențiază contradicția dintre existența probabilă a civilizațiilor extraterestre și faptul că încă nu am întâlnit vreuna, pare să sugereze fie că nu există extratereștri, fie sunt atât de rari încât este puțin probabil să dăm vreodată de ei.

Acum, potrivit unei noi lucrări a lui Wenjie Song și He Gao de la Departamentul de Astronomie al Universităţii Normale din Beijing, ar putea dura încă 400.000 de ani pentru ca omenirea să intre în contact cu o civilizație extraterestră inteligentă.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în scenariul pesimist, ar putea exista doar aproximativ 111 civilizaţii extraterestre avansate în galaxia noastră, Calea Lactee. Și, ar trebui să supraviețuim încă 400.000 de ani pentru a avea o comunicare bidirecțională cu ei!

„Fiind singura civilizație inteligentă avansată de pe Pământ, una dintre cele mai încurcate întrebări pentru oameni este dacă existența noastră este unică”, spun autorii. „Au fost multe studii asupra civilizației extraterestre în ultimele decenii”.

Cercetătorii au început prin a revizui celebra ecuație Drake, care încearcă să calculeze numărul de civilizații extraterestre din propria noastră galaxie. Cu toate acestea, această metodă nu este lipsită de defecte, deoarece multe dintre cifrele utilizate sunt cele mai bune presupuneri. „Majoritatea studiilor asupra acestei probleme se bazează pe ecuația Drake”, au scris autorii. „Dificultatea evidentă a acestei metode e aceea că este incert și imprevizibil să se cuantifice probabilitatea ca viața să apară pe o planetă potrivită și, în cele din urmă, să se dezvolte într-o civilizație avansată comunicativă”.

Deși descoperirile lor sunt interesante, din păcate nu avem cum să știm cu siguranță dacă sunt exacte. „Subiectul civilizațiilor extraterestre inteligente și comunicative va rămâne în întregime în domeniul ipotezelor, până când îi vom putea descoperi”, au concluzionat cercetătorii.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): sciencealert.com


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Un comentariu la „Va dura 400.000 de ani pentru a auzi de extratereștri – susțin oamenii de știință”

  1. Cum eu nu sunt o persoana foarte inteligenta, am considerat totuși ca Fermi și ceilalți adepți nu au luat în considerare o posibilitate extrem de pertinenta. Tipul de comunicare. Este foarte posibil ca sistemul nostru de comunicare, bazat pe unde radio(sper sa nu mă insel) sa fie atât de depășit de timp încât sa nu poată fi utilizat de o civilizație extraterestra deoarece acea civilizatie sa fi „”uitat”” ca exista o asemenea modalitate de comunicare. Depășit total, sistemul nostru de comunicare, nu ne poate oferi satisfactie. Pana nu se va descoperi o alta cale de comunicare, infinit mai rapida, nu vom putea „descoperi” alte civilizatii avansate.

Lasă un comentariu