Orgoni Crystal

 

Un teolog consideră cărţile cu Harry Potter drept “creştine” şi nu oculte sau vrăjitoreşti

101

Harry Potter 2Deşi sunt iubite de milioane de copii şi adulţi, cărţile lui Harry Potter au atras şi oprobiul unor “fundamentalişti creştini” care au văzut în ele doar “manifeste” prin intermediul cărora se încurajează vrăjitoria. Unele grupări creştine au trecut şi la manifestări extreme, ca de exemplu Comunitatea Bisericii Creştine din Alamogordo (sudul Mexicului) care a ajuns să ardă cărţile cu Harry Potter, căci, conform propriei opinii “în spatele unei forţe inocente s-ar afla forţele satanice”. Pentru mai multe detalii despre vrăjitoria şi ocultismul din cărţile lui Harry Potter, puteţi afla citind şi acest articol: http://www.almeea.com/harry-potter-si-ocultismul/

Dar acum, Harry, micul vrăjitor, şi-a găsit un aliat neaşteptat în tabăra creştină. Teologul creştin Dr Stephen Holmes afirmă că Harry Potter este un “personaj divin” întrucât promovează valorile biblice, informează site-ul The Telegraph. Holmes, care este şeful catedrei de teologie la Universitatea St Andrews, spune că mulţi comentatori religioşi s-au grăbit în a-l condamna pe Harry Potter, căci după citirea tuturor cărţilor din această serie a ajuns la concluzia că ele conţin “naraţiuni creştine evidente”.

Dr. Holmes afirmă: “De ce e nevoie pentru a reuşi la Hogwarts (“şcoala de vrăjitorie” – n.t.)? De curaj, sacrificiu de sine, de atenţie şi de altruism. Toate acestea fac parte şi din valorile creştine. Comportamentul care e recomandat în cărţile lui Potter este unul profund creştin”.

Dr. Holmes a mai spus că inspiraţia biblică este şi mai vizibilă în ultimul film cu Harry Potter ce urmează a fi lansat în noiembrie 2010 “Harry Potter şi talismanele morţii”. Astfel, în deznodământul acţiunii, cea în care Harry Potter se confruntă cu inamicul său, Lord Voldemort, se pare că micul vrăjitor moare, descoperă după viaţă un loc denumit “Crucea regelui” (o referinţă mai mult decât sugestivă la perspectiva creştină) şi apoi învie.

“Efectul morţii sale a fost aceea de a face puterea răului impotentă. Acesta este un punct de vedere creştin, ce este imposibil să nu fie recunoscut” spune Stephen Holmes. El a mai adăugat că JR Rowling, autoarea seriei Harry Potter, nu i-a îndemnat niciodată pe oameni să devină vrăjitori. De altfel, creatoarea personajului Harry Potter este ea însăşi o creştină practicantă, fiica ei fiind botezată în cadrul Bisericii Scoţiei. În 2007, ea a declarat că “E posibil să ai o viaţă înalt morală fără să crezi în Dumnezeu, precum e posibil să ai o viaţă în care să faci mult rău, dar să crezi în Dumnezeu”.