Incredibila poveste a unei fantome văzută de regele Mihai

6.541 vizualizari

Fantoma unei femei nefericite cutreieră, se pare că în eternitate de această dată, Bramshill House din Hartney Wintney, comitatul Hampshire, sudul Angliei. Cândva o falnică reşedinţă nobiliară, această clădire adăposteşte astăzi o şcoală de poliţie.

Casa Bramshill a fost locul unde s-a celebrat, în ziua de Crăciun a anului 1725, nunta unei tinere vesele şi pline de viaţă. După nuntă, mireasa a propus celor care participaseră să se joace de-a v-aţi ascunselea. Într-o mare veselie, fiecare a alergat să-şi aleagă câte o ascunzătoare. Având încă în mâini buchetul de mireasă, tânăra femeie a ajuns într-un colţ îndepărtat şi pustiu al casei. Pe coridor, a văzut un cufăr mare din lemn de stejar sculptat şi s-a gândit că este o ascunzătoare perfectă. Aşa era, dar într-un mod care s-a dovedit tragic. Capacul cufărului avea o încuietoare cu arc care s-a blocat când tânăra se afla înăuntru, prinzând-o astfel într-o capcană mortală. Rămăşiţele mumificate ale trupului ei au fost descoperite abia peste 50 de ani. Urmele de zgârieturi din interiorul lăzii erau dovezi a ceea ce trebuie să fi îndurat până a murit sufocată.

Fantoma miresei a fost văzută, de-a lungul timpului, de mai multe ori. Martori au fost şi oaspeţi iluştri la Bramshill House; în cartea „Ghosts” (London, 1994), Robert Jackson afirmă că printre aceştia s-au numărat Regele Mihai de România şi Regina Elena, care au locuit aici un timp după ce au fost obligaţi să plece din ţară.

Fantoma miresei apare în diferite locuri din casă, câteodată stând pe un scaun, alteori lângă patul cuiva, mereu cu o expresie de infinită tristeţe, dar fără a părea conştientă de prezenţa martorilor. Întotdeauna când silueta ei dispare, lasă în urmă un parfum de lăcrămioare, flori din care fusese făcut buchetul de nuntă al tinerei sufocate în cufărul ucigaş.