Incredibila poveste a fantomei de la Chambercombe Manor sau cum părinţii unei fete au jefuit cadavrul acesteia

  •  
  •  
  •  
  •  

Lângă North Devon, în apropierea staţiunii turistice Ilfracombe de pe coasta de sud-vest a Angliei, se află o clădire botezată Chambercombe Manor. De aproape 300 de ani ea este cutreierată de silueta unei femei înalte, îmbrăcată într-o rochie gri şi care trece zâmbind imperturbabil pe lângă martorii stupefiaţi.

Prin 1715, Chambercombe Manor era închiriată de William Oatway şi soţia lui de origine spaniolă. Ei aveau o fiică, Katherine, care se căsătorise cu un irlandez pe nume Wallace; după nuntă, Katherine şi soţul ei plecaseră să locuiască la Dublin. Într-o seară din iarna lui 1715, în timpul unei furtuni puternice, William Oatway a văzut în larg o corabie care se lupta cu marea dezlănţuită. A doua zi dimineaţă, a găsit pe stâncile de pe plajă trupul muribund al unei tinere, desfigurată şi purtând o rochie gri. A dus-o la Chambercombe, unde naufragiata a murit în puţine ore. La brâu, ea purta o centură în care soţii Oatway au descoperit bijuterii şi mulţi bani. Împinşi de lăcomie, cei doi au hotărât să-şi însuşească această avere şi să nu spună nimănui despre femeia găsită pe plajă.

Peste doua zile, o oficialitate a Amiralităţii britanice a venit să se intereseze despre o pasageră dispărută de pe corabia văzută de William în timpul furtunii. Soţii Oatway au negat că ar şti ceva. Atunci când vizitatorul, înainte de a pleca, a pronunţat numele dispărutei, Katherine Wallace, i-a lăsat pe cei doi înmărmuriţi. Realizau că jefuiseră cadavrul propriei fiice, a cărei faţă devenise de nerecunoscut datorită impactului cu stâncile de pe plajă. Deşi încercaţi de remuşcări, au continuat să păstreze secretul faptei lor şi au ascuns cadavrul Katherinei într-o cameră căreia i-au zidit uşa. Apoi au părăsit Chambercombe Manor.

Peste 150 de ani, un fermier care cumpărase casa s-a apucat să refacă acoperişul. În timpul lucrărilor a găsit camera secretă unde, pe un pat, zăcea scheletul unei femei. Aceste rămăşiţe au fost duse şi înmormântate la cimitirul din Ilfracombe; dar fantoma zâmbitoare a lui Kathy continuă şi astăzi să se „plimbe” prin Chambercombe Manor.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu