Incredibila poveste a fantomei de la Chambercombe Manor sau cum părinţii unei fete au jefuit cadavrul acesteia


Lângă North Devon, în apropierea staţiunii turistice Ilfracombe de pe coasta de sud-vest a Angliei, se află o clădire botezată Chambercombe Manor. De aproape 300 de ani ea este cutreierată de silueta unei femei înalte, îmbrăcată într-o rochie gri şi care trece zâmbind imperturbabil pe lângă martorii stupefiaţi.

Prin 1715, Chambercombe Manor era închiriată de William Oatway şi soţia lui de origine spaniolă. Ei aveau o fiică, Katherine, care se căsătorise cu un irlandez pe nume Wallace; după nuntă, Katherine şi soţul ei plecaseră să locuiască la Dublin. Într-o seară din iarna lui 1715, în timpul unei furtuni puternice, William Oatway a văzut în larg o corabie care se lupta cu marea dezlănţuită. A doua zi dimineaţă, a găsit pe stâncile de pe plajă trupul muribund al unei tinere, desfigurată şi purtând o rochie gri. A dus-o la Chambercombe, unde naufragiata a murit în puţine ore. La brâu, ea purta o centură în care soţii Oatway au descoperit bijuterii şi mulţi bani. Împinşi de lăcomie, cei doi au hotărât să-şi însuşească această avere şi să nu spună nimănui despre femeia găsită pe plajă.

Peste doua zile, o oficialitate a Amiralităţii britanice a venit să se intereseze despre o pasageră dispărută de pe corabia văzută de William în timpul furtunii. Soţii Oatway au negat că ar şti ceva. Atunci când vizitatorul, înainte de a pleca, a pronunţat numele dispărutei, Katherine Wallace, i-a lăsat pe cei doi înmărmuriţi. Realizau că jefuiseră cadavrul propriei fiice, a cărei faţă devenise de nerecunoscut datorită impactului cu stâncile de pe plajă. Deşi încercaţi de remuşcări, au continuat să păstreze secretul faptei lor şi au ascuns cadavrul Katherinei într-o cameră căreia i-au zidit uşa. Apoi au părăsit Chambercombe Manor.

Peste 150 de ani, un fermier care cumpărase casa s-a apucat să refacă acoperişul. În timpul lucrărilor a găsit camera secretă unde, pe un pat, zăcea scheletul unei femei. Aceste rămăşiţe au fost duse şi înmormântate la cimitirul din Ilfracombe; dar fantoma zâmbitoare a lui Kathy continuă şi astăzi să se „plimbe” prin Chambercombe Manor.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO