Regele Solomon, cel mai mare magician din toate timpurile, cel care l-a învins pe diavol


Cel mai faimos magician evreu a fost regele Solomon, fiul lui David. Deşi Solomon era evreu şi ne-am fi aşteptat ca magia sa să fi fost pur iudaică, unele elemente egiptene demonstrează universalitatea şi originea sa, iar literatura solomonică folosea simboluri şi concepte creştine, arătând amestecul mai multor tradiţii magice.

Regele Solomon putea merge pe sub apă şi zbura prin aer

Ceea ce ştim despre Solomon cel istoric provine în mare parte din diferite legende iudaice. Se spune că avea un inel cu care poruncea tuturor spiritelor de pe planetă. Inelul îi fusese dat de un înger trimis de Dumnezeu. Putea invoca orice spirit, care se materializa în faţa sa şi era obligat să-i împlinească voinţa. Ca rege, poseda o avere uriaşă, care sporea prin mijloace magice. După cum spune legenda, putea merge pe sub mare şi zbura în aer fără niciun efort, avea 1000 de soţii, 700 legiuite şi 300 de concubine.

Dintre toţi împăraţii şi regii care au guvernat ţările din jurul Mediteranei de-a lungul secolelor, numele regelui Solomon era cel mai bine cunoscut. Acest fapt nu se datorează doar citării numelui său în Thora iudaică, Biblia creştină şi Coranul islamic, ci în mare parte datorită poveştilor populare bazate pe personalitatea sa, care au luat naştere încă din timpul vieţii sale.

Regele Solomon deţinea putere metafizică?

Regele Solomon era un suveran idealizat pentru virtuţile sale, pe care le poseda de fapt doar în parte. Cercetări recente dovedesc că majoritatea cărţilor atribuite lui au fost scrise cu multe secole mai târziu. Conform celor scrise despre regele Solomon, majoritatea calităţilor şi activităţilor sale pot fi categorisite în trei grupe:
– Regele Solomon ca magician, care poseda putere metafizică.
– Regele Solomon, foarte înzestrat cu o înţelepciune excepţional de mare.
– Regele Solomon care a construit Templul din Ierusalim şi alte clădiri foarte preţioase şi frumoase.

Regele Solomon ştia limbajul păsărilor

Ultima a fost mereu cea mai importantă calitate, însă celelalte două au atras multă atenţie în studiile şi scrierile literare. În Biblie şi în Coran aflăm că regele Solomon poseda putere metafizică. în Sutra XXVII din Coran, este menţionat un discurs despre „limbajul păsărilor”, dobândit de regele David în primele sale zile ca păstor şi „om al naturii”, limbaj pe care l-a transmis şi fiului său, regele Solomon. Cunoaşterea acestui „limbaj al animalelor ce trăiesc în mediul natural” a fost fundalul, alegoria folosită pentru a demonstra calităţile regelui David şi ale lui Solomon pentru înţelegerea Legilor Universului, care semnifică cele mai idealizate imagini ale frumuseţii pe pământ.

În timpul Evului Mediu, regele David a fost mereu portretizat cu un fel de harpă în mâinile sale, simbolizând instrumentul armoniei spirituale din Cosmos.

A scris regele Solomon cărţi de magie?

Scriitorul istoric roman Flavius Josephus (37-100 d.H.) a menţionat acest detaliu interesant, care a permis regelui Solomon să scrie un număr de cărţi despre ritualurile magice. „Pe vremea Imperiului Roman, un fel de ritual magic a influenţat mulţi oameni, ritual care a durat până la începutul Evului Mediu, adică confesia existenţei „diavolilor” şi lupta împotriva bolilor prin intermediul aşa-zisului exorcism.”

Filosoful Origenes a menţionat acest fenomen, pe care l-a întâlnit în literatura magică atribuită regelui Solomon. „Lupta împotriva diavolului a avut loc cu „Sigiliul regelui Solomon”, alcătuit din două triunghiuri suprapuse, ascunzând intre ele numele sacru al lui Dumnezeu. În acele vremuri, amuletele cu simbol erau vândute, având trăsătura caracteristică a invocării fantomei regelui Solomon pentru lupta împotriva numeroaselor boli contagioase. La urma urmei, regele Solomon a fost cel mai mare magician din toate timpurile, care l-a învins pe însuşi diavolul.”

Înţelepciunea regelui Solomon

A doua calitate atribuită regelui Solomon prin tradiţie are legătură cu o „înţelepciune” excepţional de mare. În religia iudaică şi creştină, „Judecata regelui Solomon” a devenit simbolul conceptului de înţelepciune, raportat la marea sa cunoaştere magică. Flavius Josephus a menţionat o asociere între concepţia de „înţelepciune” din Vechiul Testament şi figura regelui Solomon din orice alt loc din Biblie. El se referă de asemenea la enigmele schimbate de regele Solomon cu Hiram din Tyr şi „testele” Reginei din Sheba în timpul vizitei sale, pentru a-şi da seama de înţelepciunea lui.

Împăratul Iustinian construieşte biserica Hagia Sophia, ca omagiu adus înţelepciunii lui Solomon

În religia creştină, s-au făcut eforturi – în secolul al V-lea – pentru a separa şi lipsi înţelepciunea regelui Solomon de cunoaşterea sa magică. De aceea, s-a accentuat înţelepciunea regelui Solomon ca „Hagia Sophia”, înţelepciunea divină. În 537 d.H., una dintre cele mai mari biserici ale acelor timpuri, construită în Constantinopol, a fost dedicată acestei Hagia Sophia. La ceremonia de deschidere, împăratul Iustinian a menţionat asocierea cu Templul regelui Solomon.

Regele Solomon îl poartă pe Hristos pe umerii săi

În principal în secolul al XIII-lea, a apărut ideea că regele Solomon poseda o înţelepciune fabuloasă, făcând din rege un simbol al înţelepciunii Divine. Acest lucru era exprimat în numeroasele imagini-statui de pe faţadele catedralelor medievale, cât şi în vitralii. La catedrala Amiens (care a suferit puţine stricăciuni de-a lungul timpului), se află statuia regelui Solomon chiar în mijlocul faţadei vestice, flancată de două coloane ale Templului Său. Deasupra Lui, se vede statuia lui Hristos, ccea ce dă impresia că regele Solomon îl poartă pe Hristos pe umerii Săi. Acest aranjament al statuilor se găseşte în multe catedrale, dar majoritatea au fost demolate în timpul revoluţiei franceze. Imaginea extraordinară a susţinerii Spiritului Universal pe umerii Săi demonstrează, fără tăgadă, că Solomon era înzestrat cu Spiritul Suprem.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO