Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

EXCLUSIV! Care a fost păcatul originar al omului, conform Bibliei? Faptul că Eva s-a culcat cu şarpele (Satana), deşi era cu Adam?


Foto: prelucrare proprie

Marea majoritate dintre noi cunoaştem care a fost „păcatul originar” conform Bibliei: muşcarea mărului de către Eva, mai precis neascultarea de către femeie a cuvântului lui Dumnezeu. Să mai revedem încă o dată fragmentul din Geneză (cap.3):

1. Şarpele însă era cel mai şiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: „Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?”
2. Iar femeia a zis către şarpe: „Roade din pomii raiului putem să mâncăm;
3. Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: „Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!”
4. Atunci şarpele a zis către femeie: „Nu, nu veţi muri!
5. Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul”.
6. De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat şi plăcut ochilor la vedere şi vrednic de dorit, pentru că dă ştiinţă, a luat din el şi a mâncat şi a dat bărbatului său şi a mâncat şi el.
7. Atunci li s-au deschis ochii la amândoi şi au cunoscut că erau goi, şi au cusut frunze de smochin şi şi-au făcut acoperăminte.
8. Iar când au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin rai, în răcoarea serii, s-au ascuns Adam şi femeia lui de faţa Domnului Dumnezeu printre pomii raiului.
9. Şi a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam şi i-a zis: „Adame, unde eşti?”
10. Răspuns-a acesta: „Am auzit glasul Tău în rai şi m-am temut, căci sunt gol, şi m-am ascuns”.
11. Şi i-a zis Dumnezeu: „Cine ti-a spus că eşti gol? Nu cumva ai mâncat din pomul din care ti-am poruncit să nu mănânci?”
12. Zis-a Adam: „Femeia care mi-ai dat-o să fie cu mine, aceea mi-a dat din pom şi am mâncat”.
13. Şi a zis Domnul Dumnezeu către femeie: „Pentru ce ai făcut aceasta?” Iar femeia a zis: „Şarpele m-a amăgit şi eu am mâncat”.
14. Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: „Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale!
15. Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei; aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înţepa călcâiul”.
16. Iar femeii i-a zis: „Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni”.
17. Iar lui Adam i-a zis: „Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: „Să nu mănânci”, blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale!
18. Spini şi pălămidă îţi va rodi el şi te vei hrăni cu iarba câmpului!
19. În sudoarea fetei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce”.

Dar, există mişcări creştine, ca Mişcarea Identităţii Creştine, Canalul Păstorilor sau Biserica Unificată, care cred că Eva s-ar fi culcat cu şarpele (Satana), de aici pornind „păcatul originar”. De exemplu, teologul William Branham (1909-1965) spune că în Grădina Edenului, Eva a fost sedusă de către şarpe, iar „sămânţa şarpelui” s-a amestecat cu „sămânţa Evei” cum ne spune fragmentul 3:15 „Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei”, astfel încât se poate spune că Eva a avut mai întâi relaţii intime cu şarpele şi nu cu Adam, bărbatul ei. După ce s-a întâmplat acest lucru, Dumnezeu a blestemat șarpele.

Aşadar, dacă Eva și şarpele (Satana) au avut o relaţie amoroasă, păcatul originar este privit ca fiind de natură se*uală, spre deosebire de interpretarea tradițională conform căreia păcatul ar fi dat de neascultarea de Dumnezeu.

Aceeaşi interpretare a fragmentului 3:15 din Geneză se regăseşte şi în învățăturile teologului creştin Arnold Murray (1929–2014). El spune că Eva, după ce s-a unit cu şarpele, l-a avut ca urmaş pe Cain, în timp ce Abel, celălalt copil, a rezultat din împreunarea Evei cu Adam.

Foarte interesant e faptul că aceeaşi ipoteză, ca cea expusă mai sus, este relatată de o lucrare a teologiei evreieşti, de origine ocultă, “Targum Pseudo-Jonathan”, care spune că ademenirea Evei cu un măr de către acel şarpe din grădina Edenului nu a fost altceva decât o relaţie adulteră pe care Eva a avut-o cu şarpele, care n-ar fi altcineva decât îngerul căzut Samael sau Lucifer. În urma acestei relaţii, s-a născut Cain, care era astfel fiul lui Lucifer. Cain a avut mai mulţi moştenitori, creând astfel o rasă de oameni luciferici. După ce Abel a fost omorât, Adam şi Eva s-au împreunat din nou şi l-au avut ca fiu pe Seth, creând astfel rasa “oamenilor Domnului”. Din această rasă din urmă provine şi Iisus Hristos; nici nu s-ar putea altfel, din moment ce toţi descendenţii lui Cain au fost omorâţi de potopul biblic, poate şi din acest motiv: că toţi erau urmaşii lui Lucifer. Citiţi mai multe în acest articol: Adevărata istorie biblică: Cain nu a fost fiul lui Adam, ci fiul diavolului (al îngerului căzut Samael), după ce acesta a sedus-o pe Eva!