Un actor american a intervenit după moarte ca să fie înmormântat în locul său de baştină

Charles Francis Coghlan, unul dintre marii actori shakespearieni ai epocii sale, s-a născut pe insula Prince Edward din largul coastelor estice ale Canadei, în anul 1841. După o boală de scurtă durată, Coghlan a decedat pe neaşteptate, pe 27 noiembrie 1899, în timpul unui spectacol în oraşul-port Galveston, Texas, în sud-vestul SUA. Cum distanţa era prea mare pentru a-i putea fi trimis trupul acasă, răposatul a fost înmormântat într-un sicriu sigilat, într-o criptă din granit din cimitirul local.

Pe 8 septembrie 1900, oraşul Galveston a fost lovit de un uragan puternic. Valurile uriaşe s-au revărsat până în cimitir, distrugând criptele şi cavourile. Sicriul lui Coghlan a ajuns astfel în mare. Dus de ape în golful Mexic, a plutit pe lângă ţărmul Floridei, până în Atlantic, unde curentul Golfului l-a transportat spre nord.

În octombrie 1908, pescarii de pe insula Prince Edward au văzut venind la ţărm o cutie lungă şi veche. După nouă ani şi 5.600 de kilometri, trupul lui Charles Coghlan ajusese acasă. Conaţionalii săi l-au îngropat în cimitirul bisericii în care fusese botezat.

Poate să spună cineva că a fost doar o coincidenţă?

Lasă un comentariu