O creatură gigantică extraterestră pe ţărmul Indiei… Cine se ocupă cu manipularea ştirilor despre extratereştri?

152

În articolul de faţă, vom demonstra un lucru foarte interesant…

Iată care e povestea: am dat întâmplător peste videoclipul de mai jos. În el se pare că găsim traducerea în limba engleză al unui reportaj prezentat de o televiziune indiană. Ceea ce spune în acest reportaj e absolut uimitor: faptul că tsunami-ul devastator din Oceanul Indian din decembrie 2004 ar fi dezvăluit pe plaja din oraşul Mahabalipuram (India) urmele unui schelet gigant extraterestru!

Iată traducerea şi adaptarea acestui videoclip:

După ce oamenii din Tamil Ladu (n.t. stat indian) continuă să se refacă după tsunami-ul devastator din decembrie anul trecut (n.t. decembrie 2004), oceanul a început să ofere mai mult decât distrugere şi durere. La o distanţă mică de centrul oraşului Mahabalipuram, arheologii au făcut încă o descoperire uimitoare.

(N.t. urmează declaraţiile unei localnice):

“Am auzit legende de când eram copil. Am auzit de creaturile gigantice care au trăit odată aici. Dar acum se pare că aceste povestiri sunt adevărate”.

Jumătate aflându-se în nisip şi îngropată la o adâncime de 50 de metri în ocean, găsim ceva ce ar putea schimba paleontologia şi biologia preistorică. Arheologii excavează ceea ce pare a fi rămăşiţele fosilizate a unei creaturi gigantice. Fiind deocamdată neidentificată, rămăşiţele creaturii sunt examinate de doi oameni de ştiinţă ce vor să rezolve acest mister.

“Ce naiba!?” mi-am spus în gând. Această ştire ar fi descoperirea secolului XXI. Şi din 2005, de când a fost făcut reportajul, şi până în prezent nu s-a mai auzit nimic despre scheletul gigant? Apoi, aproape imediat, mi-am dat seama că totul nu e decât o farsă, pusă la cale extrem de inteligent. Într-adevăr, tsunami-ul din decembrie 2004 a scos la iveală ceva senzaţional pe plaja din apropierea oraşului indian Mahabalipuram, însă nu e vorba de o creatură extraterestră gigantică, ci de rămăşiţele arheologice ale unui…vechi oraş-port! Vezi ştirea BBC din 11 februarie 2005: “Tsunami-ul dezvăluie relicvele Indiei”.

Aşadar, videoclipul e unul fals. Adică, nu de-a întregul. Operaţiunea s-a desfăşurat astfel: s-a luat reportajul unei televiziuni indiene despre descoperirile arheologice privind vechiul oraş. Un translator în limba engleză schimbă scenariul reportajului, arătând că e vorba de o creatură extraterestră gigantică. Au fost adăugate apoi câteva imagini generate cu ajutorul graficii pe calculator, în care este prezentată o creatură-gigant.

Totuşi, un asemenea videoclip nu-i chiar uşor de realizat; în special, grafica pe calculator necesită cunoştinţe vaste, experienţă şi e destul de costisitoare. Nu cred că un simplu amator s-ar fi aventurat în realizarea sa. Mai degrabă cred că videoclipul respectiv e opera unei organizaţii din umbră care se ocupă cu difuzarea de ştiri false cu privire la existenţa extratereştrilor. Dacă şi alte videoclipuri sau fotografii despre OZN-uri sunt la fel de false? Dacă se urmăreşte intoxicarea populaţiei cu ideea că extratereştrii sunt reali?