În 2015, chiar a fost descoperit în Cipru scheletul unui „centaur” cu coarne!??


O postare de pe reţeaua de socializare X (fostul Twitter), contul „@AndTartary and antiquity”, ne arată o fotografie ciudată, cu un aşa-zis schelet de centaur. Citez din postare:

„A fost găsit primul schelet de centaur din lume! În 2015, în timpul săpăturilor din Cipru, au fost găsite rămășițele ciudate ale unei creaturi care seamănă suspect cu un centaur. Uriașul schelet de cal a fost transformat într-un schelet uman (cu brațe și craniu) și se termină în nişte coarne răsucite. Arheologii au crezut mai întâi că ar fi fost o groapă comună – în trecut, oamenii influenți erau adesea îngropați împreună cu caii, soțiile și servitorii lor. Dar apoi a devenit clar că scheletul era singur! Analiza a arătat o potrivire ADN între „cal” și părțile corpului uman. În plus, nu au fost găsite membre inferioare asemănătoare omului în timpul săpăturii… Dar cum poate fi asta? Au existat cu adevărat centaurii în realitate?”

P.S. Vă reamintesc că, potrivit mitologiei greceşti, centaurii sunt un popor legendar din Tesalia, jumătate oameni, jumătate animale, cu trup de cal și bust de oameni. Însă, textul de mai sus, dar şi imaginea, mie îmi par a fi false. În primul rând nu văd un link către un site de ştiinţă serios. În al doilea rând, de ce a fost nevoie de 8 ani pentru o asemenea descoperire epocală? Sunt sigur că în trecut au existat mulţi hibrizi, pentru că o civilizaţie umană superioară (sau una extraterestră) s-a preocupat cu ingineria genetică. Prea multe legende străvechi vorbesc despre centauri, ciclopi sau alte animale asemănătoare. Numai că, deocamdată, nu s-au descoperit şi dovezi arheologice. Iar imaginea de pe reţeaua X nu mă convinge…


Lasă un comentariu