A filmat Neil Armstrong, în 1969, o structură ciudată pe Lună?

1249

În acest articol o să vorbim puţin despre un fragment video ce face parte dintr-un documentar spaniol apărut în anul 2001. În el se relatează faptul că în anul 1969, odată cu celebra aselenizare a navetei Apollo 11, astronomul american Neil Armstrong (primul om pe Lună) ar fi filmat şi o străveche structură care s-ar fi găsit pe satelitul nostru natural. Mai târziu, americanii, când au mai ajuns pe Lună, ar fi distrus această bază secretă.

Este sau nu adevărată această presupusă filmare a lui Neil Armstrong? Unii experţi care au analizat videoclipul spun că nu. Şi se bazează pe următoarele argumente:

1) La un moment dat se poate observa un astronaut din spate. “Raniţa de suport a vieţii” pe care o poartă în spate este o cutie lungă, având colţurile ascuţite, fără alte tuburi, armături, ţevi sau dispozitive de control. Adevăratele raniţe din misiunea Apollo erau mai scurte şi mai largi decât cea văzută în videoclipul de mai jos, fiind învelite cu un strat izolator şi încreţit.

2) La finalul acestui videoclip se poate vedea cum un astronaut caută prin pământ cu ajutorul unui instrument de ridicare a mostrelor. Un astronaut real va şti că acela este un instrument doar pentru ridicarea mostrelor şi nu poate fi folosit pentru “greblarea” probelor.

Pentru ca acest videoclip sa pară real, la un moment dat se poate observa în depărtare modulul Apollo 11, precum şi un astronaut aflat la panoul de comandă al modulului.

Voi ce credeţi? Şi vouă vi se pare a fi o farsă? Sau poate unii dintre voi îl consideraţi a fi real acest film…?