Într-un videoclip postat pe Twitter, ni se prezintă lansarea unui „Soare artificial” pe cer de către China!?


China a dat lovitura zilele trecute după ce și-a pornit „Soarele artificial”, fiind de fapt vorba de faptul că Reactorul chinez de fuziune magnetică (EAST) a menținut o temperatură de 70 de milioane de grade Celsius timp de 1.056 de secunde (circa 17 minute), ceea ce înseamnă că în această perioadă de timp s-a depăşit temperatura Soarelui de circa 5 ori – citiţi mai multe în acest articol: Chinezii au dat lovitura: au produs o „stea artificială”, de 5 ori mai fierbinte decât Soarele nostru, timp de peste 17 minute! Cu toate acestea, având în vedere lumea rapidă a rețelelor sociale în care trăim, incidentul a fost interpretat greșit pe Internet.

Şi asta pentru că pe reţelele sociale au apărut o serie de imagini și videoclipuri cu ceea ce pare a fi o minge de lumină și gaz – toate aceste devenind virale, unii utilizatori susținând că China și-ar fi lansat recent „Soarele artificial” pe cer! Un videoclip, pentru care a fost dat retweet de peste 20.000 de ori, înfățișează o lumină strălucitoare urcând în aer, o mulțime de privitori de pe plajă surprinzând momentul pe telefoanele lor. Dar, acest videoclip nu are nimic de-a face cu „Soarele artificial”, ci este lansarea unei rachete chineze cu câteva săptămâni înainte. Videoclipul prezintă probabil o lansare de la Centrul de Lansare Spațială Wenchang din Wenchang, (Hainan / China).

Un alt videoclip viral, intitulat „În momentul în care China a lansat Soarele artificial, iar noaptea s-a transformat în zi”, arată o minge de lumină similară, ascensiunea sa având loc noaptea.

Utilizatorii Twitter au comentat evenimentul, mulți fiind speriați de posibilitatea unui „Soare artificial”. Unul a spus, de exemplu: „Dacă nu opresc acest rahat, va veni sfârșitul lumii”. Altul a răspuns: „Este înfricoșător”. Iar al treilea a plusat: „Pare periculos pentru mediu. Dacă se va ciocni cu Soarele adevărat?”

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock