Într-un videoclip postat pe Twitter, ni se prezintă lansarea unui „Soare artificial” pe cer de către China!?


China a dat lovitura zilele trecute după ce și-a pornit „Soarele artificial”, fiind de fapt vorba de faptul că Reactorul chinez de fuziune magnetică (EAST) a menținut o temperatură de 70 de milioane de grade Celsius timp de 1.056 de secunde (circa 17 minute), ceea ce înseamnă că în această perioadă de timp s-a depăşit temperatura Soarelui de circa 5 ori – citiţi mai multe în acest articol: Chinezii au dat lovitura: au produs o „stea artificială”, de 5 ori mai fierbinte decât Soarele nostru, timp de peste 17 minute! Cu toate acestea, având în vedere lumea rapidă a rețelelor sociale în care trăim, incidentul a fost interpretat greșit pe Internet.

Şi asta pentru că pe reţelele sociale au apărut o serie de imagini și videoclipuri cu ceea ce pare a fi o minge de lumină și gaz – toate aceste devenind virale, unii utilizatori susținând că China și-ar fi lansat recent „Soarele artificial” pe cer! Un videoclip, pentru care a fost dat retweet de peste 20.000 de ori, înfățișează o lumină strălucitoare urcând în aer, o mulțime de privitori de pe plajă surprinzând momentul pe telefoanele lor. Dar, acest videoclip nu are nimic de-a face cu „Soarele artificial”, ci este lansarea unei rachete chineze cu câteva săptămâni înainte. Videoclipul prezintă probabil o lansare de la Centrul de Lansare Spațială Wenchang din Wenchang, (Hainan / China).

Un alt videoclip viral, intitulat „În momentul în care China a lansat Soarele artificial, iar noaptea s-a transformat în zi”, arată o minge de lumină similară, ascensiunea sa având loc noaptea.

Utilizatorii Twitter au comentat evenimentul, mulți fiind speriați de posibilitatea unui „Soare artificial”. Unul a spus, de exemplu: „Dacă nu opresc acest rahat, va veni sfârșitul lumii”. Altul a răspuns: „Este înfricoșător”. Iar al treilea a plusat: „Pare periculos pentru mediu. Dacă se va ciocni cu Soarele adevărat?”


Lasă un comentariu